Baka Fatma Şahin, beraberindeki Gaziantep Valisi Erdal Ata ve milletvekilleriyle birlikte 4'ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 64 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının gerçekleştirildiği Korutürk Caddesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi'nin önünde incelemelerde bulunup çevre esnafı ile görüştü, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Olayla ilgili soruşturmada çok ilerlendiğini belirten Şahin, soruşturmayla ilgili açıklamayı Vali Erdal Ata'nın yapacağını söyledi. Dün terör şehitlerinin ailelerini ziyaret ettiğini   hatırlatan Bakan Şahin şöyle dedi:

"Onların acılarını kederlerini paylaştık. Şimdi buradayız. 10 yıldır siyaset yaptığımız canımız, ciğerimiz, akrabalarımız, dostlarımız canlarımız. Onlar ne kadar mutlu ise bu ekip o kadar mutludur. Onlar ne kadar güçlü ise bu ekip o kadar güçlüdür. Tek tek ziyaret edip esnafımızın bireysel olarak taleplerini dinleyeceğiz."

BEBEĞİ KATLEDENLERİN HESABI ÇOK DAHA ZOR OLACAK

Gaziantep'in hızla yaralarını sardığını anlatan Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu birliğimizi, bu beraberliğimizi atalarımızdan, gazi şehirden, medeniyetimizden alıyoruz. Dimdik ayaktayız. Bu şehir kalkınmanın, sanayinin, bölgenin huzurunun tesis ettiği şehir olmaya devam edecek. Terör örgütü bu eyleminin altında kalacak ve kendini yok edecek. Bebeği katledenler hesabı çok daha zor verecekler. Bu olay bitişlerinin başlangıcı olacak inşallah."

Şahin, patlamada ölen 9 kişinin ailelerine asgari ücretin net miktarı kadar maaş bağlanacağını kaydetti. Şahin, maaş bağlanıncaya kadar da ailelere 25'er bin lira ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.



AK(OA/COŞ)