Bakan Şahin, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen kupa ve malzeme dağıtım törenine katıldı. Sporun önemini vurgulayan Bakan Şahin, "Nasıl yemek yiyebiliyorsak su içmeyi ihtiyaç olarak görüyorsak sporu da aynı şekilde sağlık için ihtiyaç olarak görmemiz gerekiyor. Yalnızca rejim için kilo için değil, kalp ve ruh sağlığı için. O yüzden ahlaki yönden de o kadar önemli ve besleyici bir şey ki. Böyle hayırlı işlerde mücadele ettiğiniz zaman farklı şekilde sıkıntıya düşürecek farklı sorunları düşünecek zamanınız kalmıyor. Enerjiniz hayırlı bir şekilde hem vücudunuzun çalışmasına, hem kafanızın çalışmasına vesile oluyor. O yüzden spor her yönden çok önemli bir alandır. Bütün alanları da besleyen önemli bir alandır" diye konuştu.

SPOR YAPMIYORUZ, KİTAP OKUMUYORUZ, TV İZLİYORUZ

74 milyonun spor yapmasını çok önemsediklerini kaydeden Bakan Şahin, bakanlık olarak Türkiye'nin aile yapısı ile ilgili araştırmanın sonuçlarının da üzücü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Spor yapmıyoruz, kitap okumuyoruz. Tek yaptığımız şey televizyon seyretmek. Gördüğümüzde de ihmal ediyoruz. Okuyacağız, işin derinlemesini öğreneceğiz. Analizimizi yapacağız. Dünyadaki bütün gerçekleri öğreneceğiz. Sporu hayatımızın bir parçası yapacağız. Bunu başarmak zorundayız. Şimdi bir altını alkışlıyoruz. Biz çok altınlar almalıyız. Hiçbir eksiğimiz yok. Alt yapımızı güçlü tutacağız. Biz altın nesil yetiştirmek zorundayız. Allahın izniyle, yüksek ahlak ileri teknoloji, her türlü imkanı kullanacağız. Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz ve dünyaya egemen olmanın yolu da buradan geçiyor. Artık topla tüfekle bu iş olmaz."

10 ÇOCUKLU AFGANLI ÖRNEK AİLEYE ZİYARET

Bakan Şahin, 10 yıl önce Afganistan'ın başkenti Kabil'den Türkiye'ye göç ederek önce Van'a daha sonra da Batman'a, 4 yıl önce de Gaziantep'e yerleşen 10 çocuklu Aminnawabi ailesini evinde ziyaret etti. Zor şartlar altında başarılı 2 oğlunu tıp fakültesine, 2 kızını da ilahiyat fakültesine gönderen ailenin reisi ortopedi uzmanı doktor Muhammed Emin Aminnawabi, 5'nci çocuğu olan Muhammed Bilal'in LYS'de Türkiye 139'ncusu, YGS'de de 380'incisi olmayı başardığını söyledi. Oğlunun gösterdiği başarıdan memnun olan baba Muhammed Emin Aminnawabi, "Annesinin bu başarıda büyük payı var. Televizyon ve internet konusunda çok uyardı. İşsizlikte yaşamak çok zor. Kötü durumdaydık. Kaymakam bize el uzattı. Bizlere sahip çıktılar. Allah razı olsun" dedi.

 Anne Gulalay Aminnawabi ise oğlunun başarılı ve terbiyeli bir çocuk olduğunu dile getirerek, "Kendisi çalışmasaydı bizim emeğimizin faydası olmazdı. Türkiye ve Afganistan onun vatanı. İstiyorum ki insanlara hizmet etsin" diye konuştu. Anne Gulalay, vatandaşlığa geçemedikleri için de birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, yardım istedi.

Bakan Fatma Şahin ise, ailenin zor şartlar altında yaşamasına rağmen çocuklarının eğitimde gösterdiği başarının herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Ailenin eğitimlerine devam eden çocuklara burs verilmesi için gerekenin yapılacağını belirten Bakan Şahin, Aminnawabi ailesine vatandaşlık konusunda da yardımcı olacaklarını dile sözlerine ekledi.

 

ZG,MB (SÜ/RT)