Bakan Şahin, valilik önünde polis mangası tarafından karşılandıktan sonra Vali Hakan Yusuf Güner, tarafından kendisine brifing verildi. Bakan Şahin sırasıyla sosyal hizmetler merkezi, ASDEP ve bir aileyi evinde ziyaret etti. Bakan Fatma Şahin'in sonraki durakları önce Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, daha sonrada Ak Parti il binasına da ziyarette bulundu. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde gazetecilerin 'Yapılan çalışmalarınızda sizi en çok etkileyen bölüm nedir?' sorusuna Bakan Şahin, “Biraz önce yanıma iki bayan geldi. Psiko-sosyal destek almışlar. Psiko-sosyal destek aldıktan sonra çok rahatladık diyorlar. En azından bir sorun yaşayacağımız zaman muhatabımız belli oldu. Anında haber veriyoruz ve bize gelip desteğe devam ediyorlar diyorlar. Bu çok önemli bir şey. Söylediğiniz ihtiyaç odaklı bir çalışmayı götürmemiz lazımdı. Başbakanımızın söylediği 'ayağınıza gelmeyi beklemeyin. Siz ayaklarına gidin' dediği şey aslında bu projedir. Gördüğünüz gibi hane bazlı taramalar yapıyoruz. Sorun analizlerini çıkarıyoruz. Bu sorunları hangi uzmanla çözeceğimizi geri dönüp çalışıyoruz. İzliyoruz ve takip ediyoruz. Tabi işin çok başındayız. Ama bu iyi temel oluşturulur da iyi bir takip sistemi koyarsak ben bundan sonraki sorunların çok daha azalacağı baştan az daha maliyetli bir şekilde çözüleceği bir sisteme geçeceğimizi ümit ediyorum ve inanıyorum” dedi.

Bakan Şahin, Vali Hakan Yusuf Güner, Ak Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ASDEP gömleği giyerek görevlilerle birlikte poz verdi. Bakan Fatma Şahin ziyaret edip sorunlarını dinlediği ailenin küçük kızına altın taktı.



 EG (RT) FOTOĞRAFLI)