Ankara'dan karayolu ile Ordu'ya giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat, Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Hacı Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer tarafından karşılandı. Fatsa Belediyesi tarafından Çamlık Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Şahin'e eşi Nadide Şahin de eşlik etti.

İftar yemeğinin ardından söz alan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan katılan herkese teşekkür ettikten sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin söz aldı. Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirdiğinin altını çizen Bakan Şahin, "Ülkemizde ve yeryüzünde iyi niyet sahibi, vicdan sahibi insanlık erdemine sahip insanların mevcudu hep fazladır. Amacımız bu ay ve buna benzer vesilelerle bunun sayısını daha da arttırmak, etkinliğini gücünü daha da çoğaltmaktır. Yanlışın, kavganın, kanın, kinin, adaletsizliğin, zulmün yanında olanlar da malesef yeryüzünde ve ülkemizde vardır, var olacaklardır. Onlara karşı da bizim bu sofranın, bu buluşmanın, bu buluşma taraftarlarının, hepimizin yapacağı, yapması gereken duruşlar vardır, ödevler vardır. Bu ödevleri de her vesileyle hepimiz durumumuza göre yaparız. Çünkü bu da bizim, bu ayda ve bu ayın ibadetinden aldığımız o iyilikte, güzellikte buluşma, yanlışa karşı uzak durma ve karşı durma eğitimimizin bir gereğidir, bir sonucudur" dedi.

BAKAN ŞAHİN: "KUYTU, KENAR KÖŞE TOPRAĞIN SAHİBİ MİLLET DEĞİLİZ"

Türkiye'nin Dünya'nın çok stratejik bir noktasında yer aldığını söyleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu anlamda Türkiye'nin kıskanıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz dünyanın stratejik bir noktasında yer almaktadır. Üç kıtanın kavşak noktasında bulunan ülkemiz, bu stratejik özelliği gereği her dönemde, bir şekilde çevrenin, yakın çevrenin hatta uzak çevrenin ilgisini çeken bir ülke olmuştur. Bugün de böyledir. Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyada gerçekleştirdiği iyilik hareketi, kardeşlik gerçeği, birilerinin sevincine sebep olsa da, birilerinin de kıskançlığına, hatta düşmanlığına sebep olmaktadır. Herşeyin bir bedeli vardır. Bu topraklarda, bu kutsal topraklarda yaşamanın, yaşatmanın ve sahip olmanın da yine bir artı bedeli vardır. Herhangi bir kuytu kenar köşe bir toprağın sahibi millet değiliz. Herkesin gözü olan bir yerdeyiz."

SIKINTI AYRIM YAPMAZ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "İnsan için yeterli ve gerekli, hak, imkan ve özgürlüklerin ötesine taşma gibi bir fantezi uğruna bu ülkede, fikri deneme, fiili deneme yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dediği konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu ülke iyiliği ile herkesin. Allah korusun sıkıntılarıyla da herkesin. Sıkıntı geldiği zaman, olduğu zaman adam seçmeyecektir. Sıkıntı ayrım yapmaz. O halde insan için yeterli ve gerekli, hak, imkan ve özgürlüklerin ötesine taşma gibi bir fantazi uğruna bu ülkede, fikri deneme, fiili deneme yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ne bakan olarak benim var, ne vali olarak valimin var, ne belediye başkanımın, ne tarladaki çiftçimin. Sahip olduğumuz değeri, kıymeti bilmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluğu eminim ki, bu günler vesilesiyle birkez daha hatırlıyoruz, farkında oluyoruz ve bu farkındalık gerçeğini de her yere, herkese taşıyoruz, paylaşıyoruz."

Konuşmaların ardından geceyi Ünye'de geçirecek olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin sahuru yaptıktan sonra Ordu'ya hareket edecek.



EK,FA (İS/RT)