Bursa’da, 'Şiddet mağdurlarının korunmasında elektronik destek sistemi’nin açılışını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet mağdurlarının korunmasında diğer bir aşama olan Şiddet İzleme Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada konuşan Şahin, gece yarısı ayağında terliği çocuğuyla kapıda kalmış, şiddete maruz kalmış bir kadının ihtiyacı olan her şeyin izlendiği takip edildiği ve desteklendiği bir sistemin bu merkezde hayata geçirildiğini söyledi. Daha önce söylediği gibi bu sorunun akşamdan sabaha düzelmeyeceğini, ancak her geçen gün bu yeni merkezler ve yeni kademelerle şiddetle mücadelenin süreceğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Az önce sayın validen de bilgi aldım. Bursa’da 25 erkek, 'şiddete maruz kalıyorum' diye başvurmuş. Biz aile bireyi diyoruz. Dolayısıyla şiddet gören bir erkek de varsa gelip burada hizmet alacak. Şiddete maruz kalan bireyin cinsiyeti önemli değil. 'Ben şiddet görüyorum beni koruyun' diyen herkesi korumak zorundayız."

Bakan Şahin, bir gazetecinin "Şiddet görmüş kadınların davalarına artık özel savcılar tarafından bakılacak. Bununla ilgili görüşleriniz nedir" sorusu üzerine, "Arz talep yoğunluğu olunca İstanbul’da bu çalışma başlatıldı. İşi kolaylaştırmak ihtisaslaşmış sistemler oluştuğu için ben olumlu buluyorum. İstanbul örneği bu konuda çok başarılı ve çok daha hızlı sonuçlar alınıyor. Ama biz, butonsuz bir hayat istiyoruz" dedi.

Bursa’daki proje kapsamında ilk etapta şiddet gördüğü mahkeme kararıyla belirlenen 50 kişiye buton dağıtılacağı öğrenildi.

AMELİYATLI AYAĞI RAHATSIZLANINCA PROGRAMI AKSADI

Bu arada, Bakan Şahin, sorularını yanıtlamak için gazetecilere doğru yürüdüğü sırada küçük bir tümseği geçerken bir süre önce ameliyat olduğu sağ ayağını zorladı. Daha sonra merkeze dönen Şahin’in bacağına buz kompresi uygulandı. Muayene eden doktorun uyarısı üzerine Şahin’in merkezde bir saat dinlenmesi istendi.

Bakan rahatsızlanınca programı da aksadı. Altınceylan Otel'de yapılacak olan 'Bir yastıkta 40 yıl' programına katılamadı. Bakan dinlenirken, Vali Şahabettin Harput, programa katılmak üzere merkezden ayrıldı.

Bakan Şahin, şiddet izleme merkezinden önce Down sendromlu çocukların çalıştığı Niş Kafe’yi ziyaret ederek, sohbet etti.



IA,FK(FK/COŞ)