Çanakkale'de bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valilik tarafından Şehitler Abidesi'nde şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen iftar programına katıldı. Bakanın dışında iftar yemeğinde Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile 400'e yakın şehit ailesi ve muharip gaziler yer aldı. Burada şehit aileleri ile gazilerin masalarını tek tek gezerek karanfil veren Bakan Şahin, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ezanın okunmasıyla şehit aileleri ve gazilerle birlikte orucunu açan Bakan Şahin yaptığı konuşmada, şehitlik makamının önemine dikkat çekti. Bakan Şahin, "Sizler öyle mübarek insanlarsınız. Evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, en yakının acısı, ateş düştüğü yeri yakıyor. O kadar acı ki; Buna rağmen bu ülkenin birliğine beraberliğine, dua etmek, sabretmek sizin büyüklüğünüz, sizin inancınızın göstergesi ve kahraman yiğitlerimizin kahraman ailelerisiniz. Sizler, bu makamın, hakkını vermek ve şehitlerinizin ruhunun şad olması noktasında sabırla metanetle, tevekkülle yaşamınıza devam ediyorsunuz. Bu makam peygamber ocağından, peygamber kucağına giden makam. Öyle bir makam ki; Peygamberlikten sonraki en yüce makam. Eğer biz yalnızca ölümle hayatın bittiğine inanmıyorsak, eğer biz bu dünyanın bir sınav olduğuna inanıyorsak. Bu sınavın büyüklüğü ve acının büyüklüğünün buradaki mükafatın da büyüklüğüne delil olacağına inanıyoruz. Biz böyle baktığımız zaman bu makamın yüce mevlamın herkese nasip etmediğini de biliyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeniden yapılandığını anlatan Şahin konuşmasına şöyle sürdürdü: "Şehit yakınları ve gaziler bölümü, şu anda bir daire başkanlığı olarak bize bağlandı. Benim üçüncü dönem milletvekilliğim. Çok şehit ailesi ile bir arada olduk. Uygulamalarda yaşanan farklılıkları gördük. Mevzuattaki karışıklığı gördük. Bu makam bize verilir verilmez, arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Dedik ki hemen hızlı bir şekilde çalışma yapalım. Uygulamada yaşanan sorunları azaltalım ve yeterince acı çeken ailelerin acısını biraz olsun hafifletelim. Çok yoğun bir mesai harcadık. 6 ay gibi bir mutfak çalışması yaptık. Sonradan sayın başbakanımızın ve ilgili bakanlıkların da talimatı ile çok güçlü bir paketi parlamentoya getirdik. Başbakanımız 'Bu önemli bir pakettir, Ekim ayına kalmadan meclis kapandan çıkarılmalıdır' dedikten sonra parlamentodan 25 maddelik paketi hazırladık. Biliyorduk ki istihdam ile ilgili sorunlarınız var. Tek istihdam verildiği zaman eş ya da kardeş kullandığı zaman aile içinde sorunlar yaşanıyordu. Bekar ve evli olmasına bakılmaksızın ikici istihdam hakkının verilmesini çok önemsedik. Bu pakette bunun verilmesi yönünde annenin ve babanın da istese kullanması yönünde güçlü bir çalışmayı hayata geçirdik." 



EB,EK (KÖ/RT)