Ordu'nun Korgan İlçesi'ne bağlı Korgan Obası'nda düzenlenen 16'ıncı Korgan Belediyesi Kültür ve Sanat Fevstivali'ne katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beraberinde Ordu Valisi Orhan Düzgün'le birlikte Trabzon'dan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait skorsky tipi askeri helikopterle geldi. Festivale Bakan Şahin ve Vali Düzgün'ün yanı sıra Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Korgan Kaymakamı Fatih Çelik, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, protokol üyeleri ve yaklaşık 20 bin kişil katıldı. Bakan Şahin festival alanında tur atarak vatandaşları selamladıktan sonra protokoldeki yerine davul zurnaleşliğinde oturdu. Bakan Şahin birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün burada herşeye rağmen inadına, geleneğine göreneğine, ecdadının mirasına sahip çıkan gençler ve seyirciler hep birlikte bu yeşil çayırda buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Belki milletimizin başarılarına ve birliğine kem gözle bakanlar biraz endişe veriyor. Biraz tedirginlik veriyor. Onlar Türk Milleti'nin Türk Genci'nin gücüne kuvvetine, çayırlarda, meydanlarda ya da sınavlarda karşı koyamamanın ezikliği ve endişesiyle bu millete ve bu milletin gencine, bu milletin güvenlik gücüne, bu milletin masum isanına arkadan dolanarak kalleşce davranarak kinlerini düşmanlıklarını ifade ediyorlar, ortaya koluyorlar. Bu da bizim bir başka gerçeğimiz. Ama ne olursa olsun bize, önden, görünürden, açıktan, yiğitçe karşı koyamayanların kalleş yaklaşımları ve kalleş duruşları bizim asaletimiz bizim büyüklüğümüz bizim sevgimiz ve insani değerlerimiz karşısında bir gün bitmeye, yok olmaya ve kaybolmaya mahkumdurlar. Bu milletin iyi niyeti, bu milletin sevgisi, bu millete haince bakan, kalleşçe yaklaşanları da perişan etmeye yetecektir. İspatı bu milletin çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle duruşudur."

BU VATAN İNADINA BİZİMDİR

Ülkenin her yerinde insanlarla buluşmaya devam ettiklerini dile getiren Bakanı Şahin, "21'inci yüzyılda Yüce Türk Milleti aziz milletim bin yıl ve bin asır öncesine göre diyor ki, bu vatan inadına bizimdir, daha çok bizimdir ve bizim olacaktır, bizim kalacaktır. Vatanın birliği, milletin bütünlüğü için biz varız diyorsunuz. Çocuklarımız diyor ki, yarın bizlere emanet biz de varız. Gençlerimiz diyorlar ki biz zaten varız. Biz hep varız, burada olacağız ve burada öleceğiz. Yüce Allahımız bu ülkenin bütünlüğünü, bu milletin birliğini kardeşliğini hiç bozmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün ve protokol üyelerine plaket takdim etti. Ardından festival ağalığı yapıldı. Geçen yıl 52 bin TL ile Festival Ağası olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu yıl da ünvanını kimseye bırakmayarak 53 bin TL karşılığında 2012 yılının da Festival Ağası olarak ağalık yeleğini giydi. Bakan Şahin, festivaldeki yağlı güreşlerin de final bölümünü izledikten sonra başpehlivan olan Recep Kara ile dereceye giren diğer güreşçilere madalyalarını taktı.

Bakan  Şahin, daha sonra helikopterle Ankara'ya gitmek üzere Trabzon'a hareket etti.

EK (İS/SSA) (FOTOĞRAF)