İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterile Ordu'ya gitti. Ünye İlçe Stadyumuna inen Bakan Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Bakan Şahin, daha sonra Ortayılmazer Mahallesi'ndeki 32 derslikli Ünye Meçhul Asker Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Okulun bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Bakan Şahin şunları söyledi: "Ordu'da 23 bin çocuğumuz okullu olurken Türkiye'de 20 milyonun üzerinde çocuk ve genç okullu olurken, dereler ırmaklara, nehirler, denizlere doğru akarken, küçük denizler büyük denizlere, okyanuslara bağlıyken, hayatı tersinden okuyan daha doğrusu okuyamayan kitap, kalem yerine kurşunu kendilerine bir kader olarak dayatılan şanssız çocuklarımız da var. Bölücü yıkıcı örgütlerin yuvalarına terk edilen garip ve zavallı çocuklarımızda var. Üzüleceğimiz çocuklarımızda var. Türkiye bir büyük gerçeğin yanında 23 milyon okuyan yazan çocuğun yanında çok az sayıda da olsa kurşunla tanışan, kaçakçılıkla tanışan uyuşturucuyla zehirlenen bir grup çocuğuna da sahip bir ülke. Hayat her zaman olduğu gibi zıttını bünyesinde barındırıyor. Ama ne olursa olsun biz bugün burada olduğu gibi kalem demeye, kitap demeye, bilgi demeye, sevgi demeye, güç demeye, Türkiye demeye, Ünye demeye, Ordu demeye, insan demeye, hayat demeye devam edeceğiz." 

Bakan Şahin, konuşmasının ardından okulun açılış kurdelesini kesti. Ders yapılan bir sınıfı da ziyaret eden Bakan Şahin, öğrencilerle sohbet etti. Bir kız öğrenci de Bakan Şahin'e yöresel bir türkü söyledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, açılış sonrasında Orduspor-Galatasaray futbol maçını izlemek üzere ilçeden ayrıldı.



 NK (İS/RT)