Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki yeni akademik yılın açılış töreninin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Eskişehir'deki Milli Eğitim il ve ilçe müdürlerinin katıldığı toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan bakan Dinçer, Eskişehir'de ilköğretim okuluna kayıt olan öğrenci sayısında geçen yıla göre artışın olduğunu söyledi. Dinçer şöyle devam etti: "60-66 ay arasındaki kayıtlar bizim tahminimizden daha fazla oldu. Bu yıl Eskişehir'de birinci sınıfa 13 bin 191 öğrencimiz kayıt olmuş. Geçen yıl bu sayı 9 bin 802 idi. Yaklaşık yüzde 26 oranında bir artış var. 60-66 aylık öğrencilerimizden 1244 öğrenci aramıza katıldı. 581 öğrencimiz de rapor almış. Bazı öğrencilerimizin fiziki olarak eğitimlerinin 1 yıl sonraya bırakmalarını gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında ideolojik anlamda rapor alma yok. Daha da güzeli bazı velilerimiz rapor almış olmalarına rağmen okul öncesi eğitimlerine çocuklarını devam ettiriyorlar. Bu çocuklarımız okullarda bundan da çok memnunuz."

Türkiye'de 120 bin öğretmen açığının bulunduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 3 yıl içerisinde öğretmen kadrolarının dolacağını tahmin ettiğini kaydetti. Bakan Dinçer şu şekilde konuştu: "Eğitim fakültesi mezunları KPSS sınavı üzerine bir de alan sınavına tabi tutulacak. Dolayısıyla öğretmenlerimizi seçerken daha dikkatli ve daha etkin bir süreç geçirmek için hazırlık yapıyoruz. Bizim öğretmen ihtiyacımız var, öğretmen açığımız var. Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin öğretmene ihtiyacımız vardı. Geçen hafta 40 bin civarında öğretmenimizi atadık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Özellikle liselerde okullaşma oranının yüzde 100'e çıkarılmasıyla ihtiyacımız olacak. Bunu da hükümetimizin vereceği kadroları atayarak zaman içinde halletmeye çalışacağız. Benim tahminim en geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmen kadroları doldurulmuş olacak. Buna karşın her yıl emekli olan ya da ayrılan öğretmenlerimizin yerine cüzi miktarda öğretmen ihtiyacımız olacak, bunu da yıllık olarak karşılayarak bundan sonra ciddi anlamda öğretmen açığı duymayacağız. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Türkiye'de hem alt yapı eksikliği önemli miktarda giderilmiş olacak hem de bundan yararlanarak fırsat eşitliğini sağlamış olacağız."

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gökhan İleri adlı bir engelliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Dinçer daha sonra karayoluyla Ankara'ya döndü.

GÖZALTINDAKİLER SERBEST

Bakan Ömer Dinçer'i protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Öğrenci Kollektifi ile TGB üyesi 15 kişi, sorgularının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.



SK(EK/RT)