Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, inşaatı süren tesisleri gezdi. 25 bin seyirci kapasiteli stadyumu inceleyen Bakan Kılıç, "Tesislerin yapımını da en kısa süre içerisinde tamamlanacağımızı ilan etmiştik. Şu anda stadyumumuzda gerçekleştirilen çalışmalarda yüzde 16 oranında fiziki ilerleme kaydedildi. Statta betonarme çalışmaları devam ederken, çim zeminin tamamlanması için de bağlantılar sağlanmış bulunuyor" dedi.

Türk müteahhitlik sektörünün dünyada önemli işlere imza attığına dikkat çeken Kılıç, oyunlar kapsamında 7 yılda tamamlanması gereken çalışmaları 18 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaparak bir rekora imza atacaklarını vurguladı. Toplamda 350 milyon liralık yatırıma sahip olacak Mersin'in spor altyapısını tek hamleyle tamamlayacaklarını belirten Kılıç, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan stadımızın çevre bağlantı yolları da Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılacak ve bu yatırım için 48 milyon TL harcanacaktır. Tüm bunların yanında ülkemiz, Akdeniz Oyunları ile birlikte organizasyon sınavından geçmektedir" diye konuştu.

Tesislerin bitirilmesi için hükümetin bütün imkanlarının seferber edildiğini de vurgulayan Kılıç, daha sonra Mersin Üniversitesi'nde yapımı sürdürülen Mersin Olimpiyat Köyü'nü de ziyaret etti.

Köyün 4 bin 500 yatak kapasitesine sahip olacağını kaydeden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tesisimiz oyunların ardından Türkiye'nin en kapsamlı öğrenci yurdu olarak hizmet verecektir. Mevcut yurtlara bu tesisi de dahil ettiğimizde Mersin Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu kalmayacaktır. Birçok sosyal donatının yer alacağı bir şehir inşa ediyoruz. Türkiye'de sağlanan ekonomik ve sosyal istikrarı yapımı devam eden tesislerde görmek mümkündür. Tüm tesisler 2013'ün Haziran ayında teslim edilecektir. Bunu yapacak kaynağımız var ve müteahhitlerimiz sağlam. Yüzümüzün akıyla tesislerimizi tamamlayacağız ve Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz."

Bakan Suat Kılıç, tenis sahası ve spor salonları inşaatlarını da gezip, yetkililerden bilgi aldı.



Mİ(AŞ/OA/CK)