Ankara’dan karayoluyla Samsun’un Ondokuz Mayıs İlçesi'ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ailesiyle bayramlaştıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki bayramlaşmaya katıldı. Kılıç, ardından da AK Parti İl binasına giderek partililerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutlayan ve bayramların milli ve manevi duygularından bahseden Bakan Kılıç, dünyanın bir çok yerinde müslümanların zulüm gördüğünü belirterek, Türkiye’de huzurlu bir bayram yaşandığını söyledi. Kılıç, "Terör saldırılarını, bayramın bereketi ve hürmeti eninde sonunda nefessiz bırakacaktır. Bunun için dua ediyoruz. Büyüklerimizin söylediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım önerisine biz milletçe sıpsıkı sarıldığımız sürece emin olunki birliğimizi, dirliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Değişik zamanlarda, değişik yerlerde suyu bulandırmak isteyenler olacaktır. Ama milletimizin gücü, Türk milletin dirayetinin ortaya koyduğu inanç ve irade sayesinde bütün o saldırgan tavırların tamamını yok etmeyi eninde sonunda mutlak suretle başaracağız" dedi.

SAMSUN, OLİMPİYATA SPORCU YETİŞTİRECEK

Samsun'un markasının Samsunspor olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herkesin elini taşın altına sokmasını istedi. Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Samsun’un değerleri, Samsun adını taşıyan değerlerden ibarettir. En önemli markalardan bir tanesi Samsunspordur. Gelsin birileri kurtarsın diye bakmamak lazım. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Sahipsiz bir şekilde süper ligdeki yerimizi kaybettik. Samsun’a yakışan yeniden Süper Lig'de yerini almaktır. Biz üzerimize düşen bütün imkanları seferber ediyoruz. Ama herkesin en azından bir bilet alması lazım. Buraya kazandırdığımız spor yatırımlarıyla Samsun’u spor kenti haline getiriyoruz. Bu şehir, eğitim, sanayi, sağlık kenti olmasının yanı sırada spor kenti olmaya adaydır. Samsun’da yapılan spor yatırımlarının bitirilmesi halinde Samsun olimpiyat eğitim merkezi, yani olimpiyatlara sporcu yetiştirecek Türkiye’de sınırlı sayıdaki eğitim merkezlerinden biri haline gelecek."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, buradaki bayramlaşmanın ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek bayramlaşma törenine katıldı.



YK(İS/SS)