13 Ocak'ta stadyum yeri bakmak üzere İzmir'e yaptığı ziyaret sırasında saat 23.00 sıralarında Bornova Yurduna giden Bakan Kılıç önce kız yurdunu, ardından erkek yurdunu ziyaret etti. Öğrencilerin isteği üzerine katlara çıkan ve odaları dolaşan Bakan Kılıç, ihtiyaçları yerinde tespit etti.

Öğrencilerin şikayetlerini dinledikten sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı arayarak İzmir'e çağıran Bakan Kılıç, verdiği talimatla yurttaki sorunları çözüme kavuşturdu. Öğrencilerin isteği doğrultusunda yurt bloklarının altındaki kafeteryalara LCD ekran televizyonlar yerleştirildi. Nevresim ve çarşaf takımlarından yana şikayetleri üzerine de, 5 bin adet nevresim, çarşaf ve yastık kılıfından oluşan setler öğrencilere dağıtıldı. Bornova yurdundaki tuvalet ve banyoların içler acısı durumuna da müdahale eden Bakan Kılıç, sömestr tatilini öğrenciler açısından büyük bir fırsata dönüştürdü. 15 günlük tatil süresince yurt bloklarındaki tüm banyo ve tuvaletler yenilenmeye başladı.

SALONUN ŞAMPİYONAYA YETİŞMESİNİ SAĞLADI

Denetimler sonrası Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndaki sorunların çözüldüğünü gören öğrenciler de Bakan Kılıç'ı mesaj yağmuruna tutmaya devam ediyor.

9-12 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın yapılacağı Ataköy'deki salonun şampiyonaya yetişmeyeceğine ilişkin iddialar üzerine denetim için için iki kez salon inşaatına giden Ban Kılıç, salonun şampiyonaya yetişmesini sağladı. Ataköy'deki salon, Atletizm Federasyonu'na teslim edilir hale getirildi.



DHA(MV/COŞ)