Özel bir uçakla Ankara'dan Samsun'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ilk olarak organize sanayi bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından 28.5 milyon Euro'ya yaptırılacak olan 'İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı' tesisinin temel atma törenine katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Kılıç, yapılacak olan tesisin Samsun'a değer katacağını söyleyerek kente yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Ardından kürsüye çıkan Bakan  Bayraktar ise, Türkiye'nin dünyanın en düzgün gelişen ülkesi olduğunu belirterek, "Türkiye gerçekten dünyada ki 190- 200 devletten en planlı, en programlı, milli manevi değerlerine bağlı, bilimsel biçimde en düzgün gelişen bir ülke. Fotoğrafın büyüğü budur. Dünyanın bize gıpta ile baktığı, dünyanın adeta parmak ısırdığı ve bir çok ülkenin örnek aldığı bir ülke durumundayız. Bir ülkenin hareketliliği ekonomisi, şehirler arası yollardaki  TIR'lardan, kamyonlardan ve limanlarına giren yük gemilerinden anlaşılır. Öyle bir hareket varki, henüz kabuğumuzu kıramadık. Kişi başına gelirimiz 11 bin dolar civarında. Ne zaman ki biz 16-17 bin dolarlara çıkarız. Biz artık dünyanın hakikaten, gerçekten sözü dinlenen dünyada önemli bir aktör olan ülke oluruz. Türkiye'nin tarihten gelen sıkıntıları var. Bulunduğumuz çoğrafya, bulunduğumuz parsel önemli bir parsel. Tüm bu sıkıntıları aşmak için çok çalışmamız ve çok güçlü olmamız lazım" dedi. Ardından iki bakan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak partili Yuzuf Ziya Yılmaz ile birlikte tesisin temelini attı.

MİLLİ TAKIMA GÜVENMEK LAZIM

Temel atma töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  Türkiye'nin Portekiz'i 3-1 yendiği karşılaşmayı değerlendirerek teknik direktör Abdullah Avcı'ya destek verdi. Portekiz'in futbolda dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Dünyanın en iddialı milli takımlarından birini Türk Milli Takımı çok rahat bir skorla yendi. Sahada gerçekten iyi bir milli takım vardı. Daha önce Bu milli takıma şans tanımak lazım demiştim. Abdullah Avcı kendisine verilen şansı iyi kullanmak üzere yeni bir takım oluşturmanın gayretini veriyor. Avcı, bugünün, yarının değil, milli takımın geleceğini planlamak üzere düşünülen bir hocaydı. Tahmin ediyorum o da kendi misyonunun farkında. Yepyeni bir milli takım iskeleti kurmak üzere kolları sıvamış durumda. Sadece eski bilinen herkesin kafasında milli takımda olduğu şekillenen oyucularla değil, yepyeni oyunculara da kapılarını sonuna kadar aralayacaktır. Bu yeni yetenekler Türkiye'de oynayan takımlar arasında da var. Avrupa'da ki takımlarda da var" diye konuştu.

Beşiktaş, Bursa ve Gaziantep'in avrupa kupalarına 1 yıl süreyle alınmaması konusuna da değinen Bakan Kılıç, "Onların yasal süresi devam ediyor. CAS'a müracaat edeceklerdir. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu gerek duyarsa daha geniş bir açıklama yapacaktır" dedi. AK Parti il başkanlığını ziyaret eden iki bakan daha sonra  10'uncu Türkçe Olimpiyatlarına katılacak.

MS(İS/SSA) (FOTOĞRAF)