Bugün Ankara’dan karayolu ile Samsun’un Havza İlçesi’ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kevser Camisi’nde Cuma Namazı kıldı. Namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Suat Kılıç, aynı takvim yılı içinde hem Avrupa Futbol Şampiyonasının hem de olimpiyat organizasyonunun yapılabilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu konuda gerek UEFA’nın, gerekse Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 6 aylık asgari süre şartı var. Her ikisine de adayız. Süreç devam ediyor. Devam eden süre içinde değerlendirmelerimizi yapacağız. Hem hükümet planında değerlendirmelerimizi yapacağız, hem de UEFA ve IOC ile değerlendirmelerimizi yapacağız. İstanbul hakkında önemli bir karar alındı. İstanbul, Tokyo ve Madrid'in 2020 olimpiyat adaylığı devam ediyor."

GÖNLÜNDEN GEÇENİ SÖYLEMEDİ

"Gönlünüzden hangisi geçiyor" sorusuna da net yanıt vermeyen Bakan Suat Kılıç şöyle konuştu:

"Gönlümde yatan aslan diye bir şey söyleyemem. Gönlümden geçen şudur diye bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü gönlümüzden geçenden ziyade, Türkiye hakkında karara bağlanacak olan süreç olarak bu işi değerlendirmemiz lazım. Önemli olan benim gönlümden geçenin ne olduğu değil, milletin gönlünden geçenin ne olduğudur. Bu da zaman içinde ortaya çıkacaktır."

TOKİ ANAHTAR TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Daha sonra Havza’da TOKİ tarafından yaptırılan 112 konut ve 16 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı. Vali Hüseyin Aksoy, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, protokol üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Bakan Kılıç, yapılan hizmetleri anlatıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Konuşmasının ardından konut sahiplerinden Vesile Yüksel’e anahtarını teslim eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, buradan da İlçe Stadyumu’nun açılışını gerçekleştirdi ve Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 93’ncü yıldönümü kutlama etkinliklerine katıldı.

GAZİLERİ ESPRİ KONUSU YAPMAYIN

Bakan Kılıç, kutlama kapsamında düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupalarını verdi. Futbol turnuvasında birinci Adliye, ikinci Milli Eğitim, üçüncü de belediye oldu. Takımları anons eden görevli maçta sakatlanan adliyede görevli temizlik işçisi Mustafa Akyüz için, "Efendim bir de gazimiz var" sözünü yanlış algılayan Bakan Kılıç gerçeği öğrenince, "Maçta sakatlanana sakatlandı denir. Gaziden bizim anladığımız tek şey var. Gaziler konusunu böyle bir espri konusu haline getirmeyin" diyerek takımları kutlayıp kupalarını verdi. Ardından da törenleri izledi.



MS(İS/COŞ)