Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantep'teki programının ardından geçtiği Kilis'te 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Kilis'in önemli yatırımlar aldığını ve daha nice yatırımlar alacağını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bölgede yoğunlaştıklarını belirten Bakan Kılıç, "Sınır vilayeti olmasından dolayı Kilis'e yönelik hassasiyetlerimiz en üst düzeyde. Kilis'e girerken en görkemli kamu binası bana göre Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde inşa ettiğimiz yurt binası. Kilis'te 7 ila 7 bin 500 arasında üniversite öğrencisi var. Toplam üniversite öğrencisi mevcudunun yüzde 10'una tek projeyle konaklama imkanı sunduk. İstiyoruz ki öğrencilerimiz eğitimlerini en iyi şekilde tamamlasınlar" diye konuştu.

Devam eden çalışmalar dışında bu yıl Kilis'e bir gençlik merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sözleşmesi imzalandı, 3 milyon maliyetli, projeyle gençlik merkezini Kilis'e kazandıracağız. Hedefimiz, valimizin kontrolünde bütün gençlerimizin bu gençlik merkezinin sosyal donatılarından yararlanmaları. Gençlerimizin ve gerektiğinde üniversite gençliğinin buralardan yararlanmasını arzu ediyoruz. Bakanlık olarak Türkiye'de 'Yüzme havuzu olmayan il bırakmama hedefiyle' bir projeksiyon geliştirdik. Bu yılın yatırım programına Kilis'e kapalı yüzme havuzu yapımını koyduk. Şu anda yerelden gelecek evrakların eksiklerinin tamamlanmasıyla ilgili beklentimiz olduğu anlaşılıyor. Arzu ediyoruz ki bir an önce yereldeki bu çalışmalar tamamlansın. Sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında tamamladığı ya da ihalesini yapacağı Kilis'teki yatırımların rakamsal karşılığının yaklaşık 50 milyon lira. Bu yönüyle bakıldığı zaman hükümetimizin, başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, gençlik ve spor yatırımlarına verdiğimiz önem anlaşılıyor, bölgeye verdiğimiz önem anlaşılıyor, nüfus yapısına bakmaksızın

sınır vilayetimiz olan Kilis ilimize verdiğimiz önem buradan çok çok iyi anlaşılıyor."

 

Reşit ÇELEBİOĞLU-Songül ALTIAYLIK/ KİLİS,



RÇ,SA (SÜ/RT)