Kırıkkale garında bir süre bekleyen Gençlik Treni'nde bulunan gençlerle bir araya gelen Bakan Suat Kılıç yaptığı açıklamada, 'Gençlik treni' ile yollarda yeni proje başlattıklarını yaklaşık 100 genç ile birlikte Ankara'dan, Sivas'a hareket ettiklerini söyledi. Kılıç, şöyle dedi:

"Divriği'ye kadar gidip, Osmanlı ve Selçuklu eserlerini görüp, toprağı ile, havası ile dokusu, kokusuyla, Türk yurdunu gezip, dolaşıp gençlerimiz yeniden Sivas Divri'den  Ankara'ya dönecekler. 6 trenimiz bugün itibariyla Gençlik Treni projesi kapsamında yollara çıkıyor. Gayemiz, ülkenin gençlerini liseliler ve üniversiteler olarak Türkiye'nin 4 bir tarafına götürebilmek. Demiryolunun ulaştığı her yerde bu ülkenin zenginliklerini yayabilmelerini sağlamaktır. 'Bu memleket bizim' ana teması ile yollara düştük. Bu memleket bizim. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile bu memleket bizim. İzmir, Antalya'sıyla, Samsun'u, Trabzon'uyla, Diyarbakır'ı, Erzurum'u ile, Kayseri'si, Ankara'sı ile Sivas'ı, İzmir'i ile bu memleketin dört bir tarafı bizim. Doğu'daki gençlerimiz batı illerine, batıdaki gençlerimiz doğu illerimize, kuzey, güney ve güney kuzey'e bu trenler sayesinde akmaya devam edecektir. Kırıkkale, seyahat eden gençlerimizin Türkiye'de zannediyorum ki, en çok gördükleri birinci il olacak. Neredeyse demiryollarının kesiştiği yer Kırıkkale, Ankara'dan çıkışla ilk durağımız Kırıkkale oldu."

Bakan Kılıç, Gençlik Tren'in bulunan gençlerle ilgili olarak da yaptığı açıklamada, "İlk olarak kızlarımız yola çıktı. Türkiye'nin her bölgesinden, her yöresinden trenimizde kızlarımız var. Ayrıca Asya Cumhuriyetlerinden, Türk Cumhuriyetlerinden okumak üzere Türkiye'ye gelen gençlerimiz de var. Hem üniversite, hem de lise öğrencileri birlikte bir aradalar. Güzel bir tarafı, başvuruların internet üzerinden yapılmış olması ve kiminle birlikte seyahat edeceklerini trene bininceye kadar hiç kimsenin bilmemesi. Bu bir yataklı tren. Gecelerini trende geçirecekler, yemeklerini trende yiyecekler ve hiç birimizin sahip olmadığı bir ayrıcalıkla üç tam gün Anadolu'nun bağrında tren yolculuğunu gerçekleştirecekler" diye konuştu.

Bakan Suat Kılıç, Kırıkkale Garı'ndan sonra beraberinde Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile birlikte yürüyerek Valilik makamına gitti. Vali Güner, verdiği brifingden sonra günün anısına Bakan Kılıç'a kitap ve çeşitli hediyeler verdi.



FK(AY/İD)