Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra kentteki spor yatırımlarını inceledi. Şehrin en işlek ve tarihi alanlarından Nasrullah Meydanı’na gelen Bakan Kılıç'a burada vatandaşlar tarafından su ikram edildi. Nasrullah Camisinin şadırvanından su içenin Kastamonu’da 7 yıl yaşayacağına yada 7 kez kente geleceğine inanışın yaygın olduğunun hatırlatılması üzeren Bakan Kılıç, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 2004 yılında geldiğini ve bu gelişinin ikinci olduğunu söyledi. Yanındakilerin en az 5 kez daha beklediklerini söylemesi üzerine Bakan Kılıç, bardakla ikram edilen suyu içti.

Bakan Kılıç, bir soru üzerine Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı’na yapılacak Yurdum Tepe Tesisleri'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yapılacağını ve gelecek yıl Kastamonu'ya kazandırılacağını söyledi.

Play-Off sistemiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Kılıç, bu sistemin Avrupa'da birçok ülkede uygulandığını hatırlatırken, önümüzdeki günlerde müsabakalara başlanıp, şampiyonla birlikte Avrupa’ya gidecek takımların belli olacağını söyledi. Bakan Kılıç, "Türk sporuna katkı sağlamak üzere fair play ve centilmenliğin egemen olması lazım. Son derece temiz, kurallara bağlı müsabakalar oynanarak sezonun sonuna ulaşmayı istiyoruz” dedi.

Partisinin Kastamonu il kongresinde konuşan Bakan Kılıç, şunları söyledi:

“Başbakanımız AK Parti Konya İl Kongresine katıldı. Ben devlet adamıyım, ben Türkiye’deki toplantılara katılamam gibi bir dinlenme ihtiyacı içerisine hiç girmedi. Konya’dan Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitti. Durmak nedir bilmeyen bir Başbakanla çalışıyoruz. Sürekli yatırımlara hız kazandırmaya çalışıyor. Devletine, milletine, toprağına aşık olan bir adam. Kastamonu’ya il kongresine gelmişiz çok mu? Partimiz kurulalı 11 yıl oldu. 'Bıktık, yorulduk' diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Millet bu büyük hizmet davasının başında Recep Tayyip Erdoğan var mı yok mu ona bakıyor. Hepimiz canla başla bu büyük hizmet davasına katkı vermeye devam edeceğiz.”