Kılıç, bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi. AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof Dr. Yalçın Akdoğan’ın eşlik ettiği Kılıç, önce AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Kılıç, ziyaretin amacının bölge yaşayanlarının sıkıntılarını öğrenmek olduğunu belirtti. Kılıç, "Sizler burada Türkiye’nin vitrini olan bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Türkiye ve dünyadan gelen tüm misafirlerimizle bire bir diyalog halindesiniz. Bu nedenle sizlerin düşünce ve önerileri bizler için çok önemli" dedi.

Kılıç daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin olimpiyatlarda beklenen madalyanın alınamadığını ve sporcu yetiştirmede Çin modeli ile ilgili bir sorusu üzerine Kılıç, şunları söyledi:

"Çin modeli hakkında sanıyorum ki detaylı bir bilginiz yok. Bu model Türkiye’ye çok uyumlu bir model değildir. Biz Pekin’de 2008 yılında bir altın madalya aldık. Londra’da 2 altın madalya aldık. Ama 5 altın madalya da olsa, biz ülkemizin dinamik ruhuna o kadar güven duyuyoruz ki bu madalyalarla bizim yetinebilmemiz asla mümkün değildir. Ancak bu sonuçların yükünü sadece eğitim sistemine yüklemeyi doğru bulmuyorum. Aileler, kulüpler ve federasyonların da daha fedakar olmaları lazım. Bunların merkezinde en önemli ayağın aileler olduğuna inanıyorum. Okulu yok görmek de okul adına çocuğun spor hayatını tümden yok görmek de doğru değil. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme halindeyiz. Ancak hiç kimse okulda sadece spor saatlerinin uzatılmasından bir mucize beklememeli, kendi üzerine düşen fedakarlıkları yapmalı."

SPOR YATIRIMLARINA HIZ VERDİK

Marmaris’te spor turizminin arttırılması ve şehir stadının iyileştirilmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan bakan Kılıç, turizm bölgelerinde spor yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. Kılıç, "Bu artık bir AK Parti hükümet politikası haline geldi. Marmaris’e de daha önce bir heyet göndererek stadyumu ve eksiklerini incelettik. Heyet incelemelerini tamamlayarak Ankara’ya döndü. İlerleyen günlerde heyetin raporu doğrultusunda gereken tüm iyileştirme çalışmalarına başlanacak. Sanıyorum bu sezona yetişmesi zor olacak ancak bu çalışmalardan en kısa sürede sonuç almak için çalışıyoruz" dedi.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra basına kapalı bir toplantı yaptı. Kılıç ardından Cuma namazını kılmak için Yeni Cami’ye geçti.