Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i makamında ziyaretin ardından, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kız ve erkek öğrenci yurtlarını ziyaret etti. Yurtlarda öğrencilerle sohbet eden Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin Türkiye'de eğitim alanında çığır açtığını söyledi.

Öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu bütçesinin iki katına çıkarıldığını ifade ederek, "Türkiye genelinde 308 bin üniversite öğrencisi Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalıyor. Yeni yapılan yurtların hizmete girmesiyle kapasite 400 bine çıkacak. Sizleri önce anne ve babanız sonrada en çok biz düşünüyoruz. Sizler bizlere ailelerinizin emanetsiniz. Yurtlarda kalan öğrencilerimize ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Yurtlarda battaniyeleri kaldırarak yerine bakteri tutmayan elyaf yorganlar vereceğiz. Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerimize kahvaltı için 2 lira, akşam yemeği için de 4 lira olmak üzere aylık 180 lira yemek desteği yapılıyor. Bütün bunların karşılığında sizlerden isteğim çok okuyun, iyi eğitim alın. Bizim makamlarımıza sizler geleceksiniz. Kendinizi her alanda geliştirin ve ülkenize hizmet etmek için adeta birbirinizle yarışın. Bizden daha iyi hizmetler üreteceğinize eminim" dedi.

İkinci öğretimden devletin kasasına bir lira girmediğini ifade eden Bakan Kılıç, "İkinci öğretimlerden alınan ücretten devletin kasasına bir lira girmiyor. Bu ücretin tamamı gece aydınlatmalarına, güvenlik hizmetine, ısınmaya ve öğretim görevlilerine ödenen ek ders ücretine gidiyor" dedi.

Kız yurdundaki görüşmelerin ardından geçen hafta karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında kavga olayının yaşandığı erkek öğrenci yurduna geçen Bakan Kılıç, erkek öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri konusunda nasihat verdi. Bakan Kılıç şöyle konuştu:

"Sizlerin burada bulunma nedeniniz okumak. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Anne babalarınız sizi okumanız için buraya gönderdi. Her birinizin farklı siyasi görüşleri olabilir. Bu, bizim kültürümüz. Ama şunu unutmayın, tek devlet, tek millet, tek bayrak altında yaşıyoruz. Biriniz Kürtçe, biriniz Türkçe, biriniz Lazca konuşuyor olabilir. Ancak hepimiz ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için ortak hedefe doğru ilerlemeliyiz. Tek amacımız bu olmalı. Şu anda üniversiteyi okuyorsunuz. Mezun olup iş hayatına atıldığınızda veya müracaat ettiğinizde yabancı dil karşınıza çıkacak. Mutlaka bir yabancı dil öğrenin."

BAKAN KILIÇ, ÖĞRENCİLERLE AĞAÇ DİKTİ

Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu bahçesine öğrencilerle birlikte çam ağacı diken Bakan Kılıç, daha sonra Kalfa Korusu Spor Kompleksi'ne geçti. Uşak kadın ve erkek cirit takımları arasındaki gösteri maçını izleyen Bakan Kılıç, yeni hizmete açılan bin kişilik spor salonuna geçerek, karete, boks ve jimnastik gösterilerini izleyerek, Engelsiz Yaşam Merkezi sporcularıyla masa tenisi oynadı.

ESNAFLA SOHBET ETTİ

Kalfa Korusu Spor Kompleksi'ndeki incelemelerinin ardından şehir merkezine dönen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret ederek caddedeki vatandaşlarla sohbet etti. Cadde esnafı ziyareti sırasında bir binanın ikinci katından gençlerin "Suat abi, bize gelsene, burası öğrenci evi" sözleri üzerine üniversite öğrencilerinin bulunduğu eve giren Bakan Kılıç, gençlerle sohbet ederek, iki gencin ailesiyle cep telefonuyla konuştu. Öğrencilerin hazırladığı çayı içen Bakan Kılıç, ziyaretinin ardından Ak Parti Uşak İl Başkanlığı'na geçerek partililere konuşma yaptı. Partililere Uşak'taki izlenimlerini aktaran Bakan Kılıç, "Siirt'te helikopter faciasında kaybettiğimiz 17 şehidimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri ve kederli ailelere sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti millet ve devleti var olduğu sürece bölücü terörle mücadelesi devam edecek. Kaygıya ve umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve millet kazanacak. Bugün 10 Kasım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74'ncü senesinde milletimize aydınlık ufuklar diliyorum. Uşak'a 8 yıl önce gelmiştim. Merkezi hükümet yatırımları konusunda Uşak'ta çok önemli yatırımlar olmuş ve şehir önemli ölçüde değişmiş. 12 bin 500 öğrenci sayılı Uşak Üniversitesi, 100 yıl sonra bile eğitime önem veren Recep Tayyip Erdoğan'ı unutmayacak ve hızla büyümeye devam edecek. Uşak bir üniversiteler kenti olma yolunda hızla ilerliyor. İktidarımızın 10'ncu yılında, bakan ve milletvekilleri sokaklarda ilgiyle karşılanıyorsa, 10 yıl bizi eskitmemiş demektir. Bugün 10 yılı geride bırakmamıza rağmen milletimizle ilgili kontağımız devam ediyor. Bizler bunları halkın arasında ve çok çalışmaya borluyuz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Ak Parti Uşak İl Başkanlığı'nda ki konuşmasının ardından Uşak'tan ayrılarak Afyonkarahisar'a geçti.

 

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,