Kayseri'de incelemelerini Erciyes dağında sürdüren  Gençlik ve Spor Bakanı Suat  Kılıç,  daha sonra burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıç, Kayseri'nin kış sporları merkezi haline geleceğini söyledi. Erciyes Dağı'nın önümüzdeki yıldan itibaren kentin önemli bir gelir kaynağı halene geleceğini belirten Kılıç, "Türkiye'deki özellikle gayrimenkul takasına dayalı stadyum tesisleşmesini hiç gocunmadan 'Kayseri modeli' diye adlandırıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde milletvekillerimizin de desteğiyle gelişmekte olan bu kış sporları merkezi, yeni bir Kayseri modelini daha ortaya çıkartmış oluyor. Burada bana en büyük heyecanı veren konu şudur; Erciyes kış sporları yatırım bölgesinde 21 adet konaklama tesisi, yani otel parselasyonu yapıldı. Bu 21 otel parselasyonunun tamamı bedelsiz tahsis yolu ile değil, bedeli tahsil edilmek kaydıyla turizm yatırımcısına satıldı. Belediyemiz buradan da gelir temin etmiş oldu. Bu gelir temininden çok daha önemli olan şudur; kış sporları merkezinin burada 100 binlerce turisti, belki yıl olarak milyonlarca turisti ağırlaması, marka otellerin burada yapılmasıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.

Suat Kılıç, Erciyes Dağından Talas ilçesine geçerek, Spor Eğitim ve Araştırma merkezi olarak kullanılan tarihi binada incelemelerde bulundu. Bu tesisin Kayseri Büyükşehir Belediyesine protokolle devredildiğini söyleyen Bakan Kılıç, burada kamp yapan güreşçilerle görüştü.

PASTIRMA DİLİMLEDİ

Kılıç, kent merkezindeki Bürüngüz Camii'nde Cuma namazını kıldıktan sonra, Kazancılar çarşısında esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla da görüştü. Bakan Suat Kılıç bu sırada bir pastırma dükkanına girerek, Kayseri'nin geleneksel yiyeceklerinden pastırmaya doğramaya çalıştı. Bu sırada yanında bulun Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ''Bakanım bu pastırma öyle ince dilimlenir ki, karşı taraf görünür'' dedi. Bakanda bu espriye gülerek, dilimlediği pastırmaları, Elitaş'a ve gazetecilere göstererek, ''Bakın, karşısı görünüyor. demek ki iyi dilimlemişim'' karşılığını verdi. Bir başka dükkanda da bakana tereyağı ile sıcak pide, pastırma ikram edildi.

Suat Kılıç, daha sonra Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan bakan Kılıç, buradan da Melikşah Üniversitesinin yeni ögrenim yılı törenine katıldı.



DÖ, MÖ(OE/AAA)