Dün gece Ankara’dan karayolu ile Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün 19 Mayıs İlçesi’nde Bireysel Spor Salonu’nun temel atma törenine katıldı. Vali Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri ve vatandaşların yer aldığı törende basın mensuplarının sporla ilgili gündeme dair sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, Fenerbahçe Universal ve Galatasaray arasında oynanan bayanlar voleybol maçında çıkan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Voleybolun yıldızının günden güne parlayan bir spor dalı olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Bu spor dalında bu görüntülerin çıkmasını arzu etmezdik. Galatasaray ve Fenerbahçe birbirlerini sportif anlamda kardeşidirler. Diğer kulüpler arasında da aynı havayı tenefüs edebilmek lazım. Tribünlerde ufak elektriklenmeler olsa da bunu asla sahaya yansıtmamak lazım. Kulüp yöneticilerinin de dikkatli, özenli olduklarını biliyorum. Belki daha ileri tedbir anlamında adımlar atılacak. Sporun üzerine hiçbir zaman şiddetin gölgesi düşmeyecek" dedi. Taraftar grupları arasında yaşanan ufak olayların camialara mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Aksi takdirde sporun o güzelliği, kardeşlik ruhu, centilmenlik tarafı zarar görebilir. Hele ki voleybol da yaşanmasına asla razı olamayız, olmamalıyız. Hiçbir branşta yaşanmamasına razı olamayız. Ama voleybol son yıllarda dikkat çeken branş haline gelmeye başladı. Bununla birlikte insanlarımız sırf voleybol üzerinden çocuklarını spor branşlarıyla ilintilendirmeye başladı. O nedenle aman dikkat diyorum” diye konuştu.

"TAKDİR TFF'NİN"

Süper Final ile ilgili takımların eleştirileriyle ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Kılıç, bu saatten sonra sistem üzerinde yapılan yorumların faydalı olmayacağını dile getirerek, “Ligin son haftasındayız. Sezon başında bir sistem kurgulandı ve bu sisteme göre ligler oynatıldı. Dolayısıyla neticesini beklemek lazım. Takdir bu noktada tamamen özerk bir yapı olan TFF’nin takdiridir. Nihayetinde biz de her defasında şunu söyledik. TFF özerk bir yapıdır doğru ama Türkiye futbol kulüpleri sayesinde var olan, kulüplerin yönetimlerini dizayn etmek için var olan bir kurumdur. Dolayısıyla kritik kararların katılımcılık sürecinde kulüplerinde görüşleri sorularak alınmasında ileriye dönük fayda var. Geriye dönük bir yorum yapmayı gerek görmüyorum” diye konuştu.

Devam eden şike soruşturmasıyla ilgili olarak TFF ve UEFA’nın anlaştığı yönünde çıkan haberlerle ilgili de konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şöyle devam etti:

"KAMUOYU ZAMANI GELDİĞİNDE ÖĞRENECEKTİR"

“UEFA Başkanı Platini 22 Mart tarihinde İstanbul’da yapılan genel kurulda belli değerlendirmeler yaptı. Oradaki en önemli vurgu futbolun özerkliği vurgusudur. Gerek UEFA gerekse ulusal federasyonlar karar süreçlerini doğrudan kendi aldıkları kararlar, katılımlar ve insiyatiflerle belirlemeye devam ediyorlar. Bu yönüyle bakıldığı zaman bizim müdahil olduğumuz bir süreç değil. TFF’nin evrensel kriterler çerçevesinde UEFA ile muhatap olduğu süreçtir yaşanan ve yaşanmakta olan süreç. Dolayısıyla detaylarına çok vakıf değiliz. TFF’nin UEFA ile birlikte alacağı bir karar varsa veya TFF’nin kendi yasal yetkileri doğrultusunda açıklayacağı karar varsa kamuoyu bunu zamanı geldiğinde öğrenecektir diye düşünüyorum.”

"İMAN DENİZİNİN BÜYÜK DALGALARINDA KAYBOLAN BİR GENÇLİK HAYAL EDİYORUZ"

Törende yaptığı konuşmada da yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Kılıç, spor tesisleri sayesinde gençlerin internet kafe ve kahvehane köşelerinden sıyrılıp bu alanlara yöneleceğini dile getirdi.

19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci de yaptığı konuşmada, “Meydanlarda yuh, barda pavyonda hizmete kafa çeken bir gençlik değil. Kafasını iki elinin arasına alıp millet ve memleket istikbali için ıstırap çeken delikanlı kimliği ile denizler gibi dalgalar arasında coşan ve mukaddes ve bir davanın peşinde koşan iman denizinin büyük dalgalarında kaybolan bir gençlik hayal ediyoruz” diye konuştu.

Temel atma töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindekiler Bafra İlçesi’ne hareket etti.


MS(İS/AAA) (FOTOĞRAF)