Geçen yıl, İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki kampuste bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerin sıcak su isteğine yönelik eylemlerini twitter aracılığıyla verdiği talimatla çözüme kavuşturan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu kez de yemek zamlarına yönelik isyana sessiz kalmadı. Bakan Kılıç, günlerdir Ege Üniversitesi kampusü içinde ve dışında yemek porsiyonlarının küçülmesi, zam yapılmasına yönelik eylemde bulunan öğrencilerin şikayetlerini de ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Ege Üniversitesi’ndeki öğrencilerin yemek porsiyonlarının düşürüldüğü, fiyatlarının yükseltildiğine ilişkin eylemlerini twitter aracılığı ile öğrenen Bakan Kılıç, ülke genelindeki tüm yurtlarda yemek ücretlerin aynı olacağını, ayrıca yemek menüsünün zenginleştirilerek, çorbadan tas kebaba kadar her çeşit yemeğin aynı fiyata öğrencilere sunulacağını söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan gençlerin anne ve babalarının kendilerine emaneti olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Arkadaşlar hiçbiriniz endişelenmeyin bütün sorunlarınızı tek tek çözeceğiz. Sizlerden tek istediğimiz bizlere yardımcı olmanız ve biraz sabretmenizdir. Yurtlarınızda ki yemek menülerinizde çorbadan, tas kebaba kadar birçok çeşit yer alacak bundan hiçbir şekilde şüpheniz olmasın. Bundan sonra hiç bir öğrencimiz yatağına yarı aç girmeyecek" dedi.

"SEVGİLİ GENÇLER BİZE EMANETSİNİZ"

Bütün ülke genelinde yurtlarda ki ücretlendirmelerin aynı olacağını ifade eden Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na İzmir'deki yemeğin de Iğdır'daki yemeğin de fiyatının aynı olması için talimat verdi. Bakan Kılıç twitter’dan öğrencilere gönderdiği mesajında, “İzmir'deki öğrencilerimizin yemek gramajı ve fiyatına ilişkin şikayetlerini dikkatle not ettik. Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan 293 bin gencimize her ay 180 lira yemek katkısı veriyoruz. İsteriz ki en yüksek kalite ve kalori olsun. Sevgili gençler bize emanetsiniz. Talepleriniz haklı yönleriyle kısa sürede gerçekleşecektir" dedi.

Bakan Kılıç’dan kız öğrenilerin de erkeklerle saat 24.00’da yurda girmesi talebine ise olumsuz yanıt verdi. Bakan Kılıç, "Ancak yine de bize emanet edildiğiniz içindir ki, yurtlara giriş-çıkış saatlerinde bir esneklik gösterilmeyecektir" dedi.

PROTESTOYA ALTI GÖZALTI

Bu arada, öğlen saatlerinde, Bakan Kılıç’ın twitter’daki mesajı öncesinde, 'Öğrenci kolektifi' grubu üyesi bir grup genç, kampusteki, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın masasını işgal etti. Yemek zamlarına ve yurtlara giriş çıkış saatlerinde ayrımcılık yapıldığını ileri süren üniversiteli gençler, masaya, 'Çözüm masası' yazılı dövizler asarak protesto da bulundu. Polisin müdahalesiyle eylemlerinden vazgeçirilen öğrencilerden 6’sı gözaltına alındı. Öğrencilerin sorgularının sürdüğü, savcının talimatına göre adliyeye sevk edilip edilmeyeceklerinin belli olacağı bildirildi.



YY(İÖ/SS)