Bakan Günay, özel bir hastanede tedavi gören Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş'ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü başlayan bayrak çekme krizi ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Günay, "Üzerinden bir hafta geçti. Onu kapattık. Artık yeni polemikleri bekleyin, eskileri kapatın" dedi.

Devlet tarafından yayınlanan metinlerin iyi okunması gerektiğini belirten Bakan Günay, "Bundan sonra herkes kendi aklına göre hüküm yürütecek yere devletin yayınladığı metinleri dikkatli okursa bizi böyle boş işlerle uğraştırmaz. Bir metin okuma dikkatsizliğinden, oradaki komitedeki bütün arkadaşların metin okuma ve yorumlama dikkatsizliğinden yeteri kadar yorulduk, İzmir'de yeteri kadar yoruldu. Umarım bu yaşanan bütün program komitelerine ders olur" diye konuştu.

İNTERNETTE MÜZİK PAYLAŞANA ÜÇ KEZ UYARI SONRA CEZA

Bakan Günay, gazetecilerin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı'nda değişiklik yapılmasını öngören taslakla ilgili sorularını da yanıtladı. Taslağın Ekim ayında TBMM gündemine getirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Bakan Günay, "Biz üç kere uyardıktan sonra düzelmezse bir yaptırım uygulamayı düşünüyoruz" dedi.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı yürürlüğe girdiğinde her esere özel bir kod verilecek. Oluşturulacak bir robot yazılım sayesinde bu kodlara sahip herhangi bir eser bir başka bilgisayara gönderilmesi ya da sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılması durumunda devreye girecek ve paylaşanlar en az 50 bin TL ağır para cezasına çarptırılacak.