İzmir’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Teşvikler konusunda Manisa lobisini aşamıyoruz” sözlerine “Kimse mazeret aramasın. Herkes işini yapsın” dedi. İzmir Metrosu’nun Bornova açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla açılırken, aynı gün kentte olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, metro açılışına davet edilmediğini söyledi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, metro açılışına katılmadığının hatırlatılması üzerine ilk olarak, “Hayırlı olsun. Onun açılış olduğunu zannetmiyorum. İnceleme gezisidir” dedi.

"TEKNİK YANLIŞI' VALİ DÜZELTTİ

Günay, söz konusu törenin, açılış olduğunun belirtilmesinden sonra ise “Bize bir davet gelmedi. Zaten açılışlar, yani bu metro Ulaştırma Bakanlığı’nın katkıları ile yapılıyor. Belki Ulaştırma Bakanı’na bir davet gelmiştir” dedi. Bunun üzerine Günay’ın arkasında bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, metronun, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi, Günay da “Belediye mi yapıyor. Bilmiyorum, davet gelmedi” dedi.

“HERKES İŞİNE BAKSIN'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde bir toplantıda Bülent Arınç’ı kast ederek “Teşvikler konusunda Manisa lobisini aşamadıklarını” söylemesinin hatırlatılması üzerine değerlendirme yapan Bakan Günay, “Arkadaşlar kimse mazeret aramasın. Herkes işine baksın” dedi.

“BALIK ÇİFTLİKLERİNDEN MEMNUN DEĞİLİM'

Günay, Ege Medeniyetler Müzesi için arazi tahsisi konusunda da bazı gelişmeler olduğunu, bugün konuyla ilgili bir görüşme yapacağını aktarırken, arazi bulunur bulunmaz da proje çalışmalarının başlayacağını ifade etti. Gazetecilerin Ege kıyılarında tepkilere yol açan balık çiftlikleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Günay, “Sahillerimizde başka ülkelerde yer bulamayan balık çiftliklerinin durmalarından çok memnun değilim. Geçen yıllarda da yığılmalar vardı. O zaman tarım bakanımızla incelemiş, kıyılardan uzaklaştırmıştık. Şimdi son durumu arkadaşlarımız inceliyor. Bunda tabii sadece biz yetkili değiliz. Çevre ve Tarım Bakanlığının da yetkileri var. Başka ülkelerde yer bulamayan çiftlikler tarafından işgal edilmesini uygun bulmuyorum. Arkadaşlarımız yasal çerçevede gereken açıklamaları yapacak” dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN PROTESTO

Öte yandan Bakan Günay, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne girişinde, o sırada sahilden geçmekte olan emekli öğretmen Semra Öztürk tarafından protesto edildi. Öztürk, Günay’a “Sayın Bakan 4+4+4 sistemine karşıyız. Bu çağdaş Türkiye’ye yakışmıyor” derken, Öztürk’ü gözaltına almak isteyen sivil polisler yukarıdaki pencereden olayı izleyen Vali Cahit Kıraç’ın talimatıyla emekli öğretmeni serbest bıraktı.

Burcu TANER / İZMİR,