Bakan Günay, çeşitli ziyaret ve açılışlara katılmak üzere saat 11.45'te Antalya'ya geldi. Bakan Günay'ı Antalya Havalimanı'nda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve protokol mensupları karşıladı. Bakan Günay VIP salonu çıkışında sanatçı Fazıl Say'ın yargılanmasına ilişkin soru üzerine, "Yargılanan herkesin sonuçta suçsuz bulunmasını temenni ederim" demekle yetindi.

Daha sonra havalimanından ayrılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, beraberindeki heyetle Kaleiçi'nde Etnoğrafya Müzesi olması planlanan Türk Tanıtım Vakfı'na (TÜTAV) ait binayı gezdi. Burada yetkililerden proje hakkında bilgi alan Bakan Günay, Röleve ve Anıtlar Müdürü Mehmet Ali Özgün ile Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel'e, "Doğru düzgün proje yapmamışsınız" diye kızdı. Binanın 3 farklı girişinin bulunmasını anlamsız bulduğunu belirten Bakan Günay kızgınlığını, "Proje yapıyorsunuz... Şimdi basının önünde konuşacağız, yarın gazetelere çıkacağız" diye dile getirdi.

Bina gezisinin ardından bir açıklama yapan Günay, "Antalya'ya 10 milyondan fazla turist geliyor. Bunların şehir içine girmesini sağlamak için de uzun süredir gayretlerimiz var. Antalya'ya şehir içine gelenleri çekmek ve Antalya'nın kültürel dokusunu tanıtmak için çaba içindeyiz. Kaleiçi'nde çeşitli iyileştirmeler yapıldı ama bazı yeni fonksiyonlar kazandırmak gerekiyor. Arkeoloji Müzesi'nde etnoğrafya bölümümüz var. Bin metreye yakın bir alanı işgal ediyor. Etnoğrafya kısmını arkeoloji müzesinden çıkardığımız zaman hem arkeoloji müzemiz yeni bir teşhir alanına kavuşacak, hem de biz Antalya'da ayrı bir yerde etnoğrafya müzesi yaparak yeni bir müze kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Planladıkları Etnoğrafya Müzesi'nin Kaleiçi'nde olması konusunda çalışma yapıldığını ve proje hazırlandığını kaydeden Günay, şunları söyledi:

"Gelecek yaz sezonuna kalmadan tamamlanabilir. Bütün derdimiz Antalya'ya gelenleri insanları kıyılardan içeriye çekmek. Antalya'nın güzel bir mutfağı var, geleneksel el sanatları ürünleri var. Onları görebileceği mekanlara taşımak, Antalya için yeni bir müze kazandırmak ve Kaleiçi'ni canlandırmak açısından bu projenin çok yararlı olacağına inanıyorum. Bugün mekanın son halini kendi gözümle görmek istemiştim."