Samsun'dan helikopter ile Ordu'ya hareket eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Ordu Valisi Orhan Düzgün Durugöl Spor tesislerinde bekledi. Ancak Bakan Günay'ı taşıyan helikopter yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta ve şehir merkezindeki 19 Eylül stadyumuna indi. Burada spor yapan çocuklar tarafından karşılanan Bakan Günay, yaklaşık 10 dakika bekledi. Bu sırada yanlış yerde bekleyen Vali Orhan Düzgün'de stadyuma geldi. Yanlışlığın helikopter pilotondan kaynaklandığı belirtildi.

GENEL MÜDÜRE FIRÇA

10 dakika gecikmeli de olsa stadyuma gelen Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'a yarınki program hakkında bilgi verdi. Bu sırada bakanlığa gönderilen bir evrakla ilgili bilgi almak isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü'yü fırçaladı. Evrağın akıbetini öğrenmek isteyen Süslü'ye Bakan Günay, "Bana gelmeyen bir şeyi benden niye istiyorsun. Şuanda bana gelmeyen şeyin hesabını soruyorsun" dedi.

Bunun üzerine Murat Süslü, "Yazdık efendim" diye cevap verince sinirlenen Bakan Günay, "Yazınızı getirin göreyim. Niye olur olmaz yere yazıyorsunuz her şeyi" diye cevap verdi. Bakan Günay, kendisini takip eden basın mensuplarını da "Tamam arkadaşlar" diyerek aracına binerek konaklayacağı otele gitti.

 

NK (İS/RT) (FOTOĞRAF)