Bakan Ertuğrul Günay, Bayraktar Köyü'ndeki Baksı Müzesi'nde, 'Mesafe ve Temas' başlıklı serginin açılışına katılmak için Erzurum'dan Bayburt'a geldi. Vali Hasan İpek'i ziyaret eden Bakan Günay, Dünya Turizm Teşkilatı'nın yayın organında Türkiye'ye özel bölüm ayrıldığını belirterek, "Yayında Türkiye'nin dünya turizminde 6'ncı sırada olduğu belirtildi. İngiltere'nin önünde yer aldık. Geçen yıl, 'İngiltere'yi geçeceğiz' diye hayal kuruyordum, gerçek oldu. Çok güzel bir gelişme" diye konuştu.

Bu gelişmeyi Anadolu'ya yaymayı amaçladıklarını anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, şunları söyledi:

"Şimdi Anadolu'nun her yanına turizmin bu bereketinin dağılmasını istiyoruz. Anadolu'nun her bölgesinde turizm potansiyelinin gelişmesi için milletvekillilerimiz ve başkanlarımız bizden yardım istiyor. Sınırlı bütçe imkanlarımız içinde bizler de elimizden geldiği kadar katkıda bulunuyoruz."

Bakan Günay, Doğu Karadeniz'de 3 yıl önce başlatılan Yeşil Yol Projesi'yle ilgili gelişmeleri de değerlendirdi ve "Samsun ve Trabzon havaalanına inen bir ziyaretçinin denize inmeden Karadeniz yaylalarını geçmesini istiyoruz. Yeşil Yol Projesi'ni bunun için başlattık. Bayburt ve Artvin'i de projeye dahil ettik" dedi.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ziyareti anısına  Bayburt taşından yapılmış saat kulesi maketi hediye etti. Bakan Günay, buradan da  serginin açılışına katılmak için Bayraktar Köyü'ne gitti.



HY,MO(TM/CK)