Avrupa Birliği'nin desteği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Avrupa Bilim ve Eğlence Günü', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Günay öğretmenlere seslenerek, "İlk ders Atatürk olsun" dedi. Avrupa Birliği'nin bilimi aydınlatıcı bir yol gösterici olarak düşündüklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu düşünceyi Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce 'Hayata gerçek yol gösterici bilimdir' sözünde de anlayabiliriz" dedi. Günay konuşmasında öğretmenlere seslenerek, "Sizlerden rica ediyorum ilk dersiniz kurtuluş mücadelemiz olsun. İlk dersin konusu Atatürk olsun. Bilimi sürekli yeni bir şeyler öğrenmenin metodu olarak düşünüyorum. Galileo zamanında bilim adamları tarafından yargılandı. Ama tarih onu haklı gösterdi. Sürekli düşünmek, özgürce düşünmek, yaşamın her alanında hürriyet, merak ettiğiniz her şeyi sormak, merhamet ve adalet ile daha iyi noktalara geliriz. Dünyaya bakış açısında farklı noktalar geliştiririz. Yeni kuşaklar dünyaya bir şeyler öğreten kuşak olsun" dedi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de bilgi üretmeyen toplumların ayakta kalamayacağını kaydetti. Prof. Dr. Füzün,"Bilgiyi üretip ticari ürüne çeviremeyen toplumlar hayatlarını sürdüremez. İşimiz bilim, gücümüz bilim olsun" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Çavaş ise, "Etkinlik Avrupa Birliği'nde 800'den fazla yerde gerçekleştiriliyor. 284 noktasında bu etkinlik zengin bir programla kutlanacak, bizler bu etkinlikte bilimle eğlenip, bilimi sevip, bilimle yaşayacağız" dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR,



(AÖ/SS)