Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında 'Fahri Profesörlük' unvanı verildi.

Profesörlük cübbesi UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek tarafından giydirilen Bakan Günay, yaptığı konuşmada, yaşamının en güzel anlarından birini yaşadığını söyledi. Üniversitelerden birkaç onursal doktorluk unvanı aldığını hatırlatan Günay, "Bu süreç profesörlüğe dönüşmeye başladı. Rektör ve senato üyelerine teşekkür ediyorum. Bu anı keşke annem ve babam da görebilseydi" dedi.

Daha sonra gençlere seslenen Günay, "Hayatınızın güzel anları olunca, anne ve babanızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Bazı şeylerin hiç yeri dolmuyor. Eşim ve çocuklarımla tüm bakanlık çalışanlarına bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TÜMÜNÜ SERBEST BIRAKMIŞLAR"

Tören sonrası gazetecilerin girişteki yumurtalı protesto eylemi ile ilgili sorusu üzerine gülümseyen Bakan Günay, "Gazetecilere mi oldu?" dedi ve "Benim görmediğim bilmediğim muhatap olmadığım bir protesto. Nasıl bizimle ilgili olabilir?" dedi.

Gazetecilerin konuyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını söylemesi üzerine Bakan Günay, şöyle konuştu:

"Benim duyduğuma göre öğrenci arkadaşlar arasında ses yükseltici tartışma olmuş galiba. Arkadaşların tümünü serbest bırakmışlar. Bizimle ilgili olduğunu sanmıyorum. Burası 42 yıllık üniversite 10 binlerce öğrencisi var. Demokrasi ile idare edilen bir ülkeyiz. Bazı arkadaşlar bağırmakta çağırmakta siyasi iktidarın bazı yaptıklarını beğenmemekte elbette özgürler. Ama bunları karşılıklı sevgi saygı içinde olması lazım. Ben arkadaşlarıma teşekkür ederim. Uzak bir yerde bağırmışlar ben duymadım. Yani bizimle ilgili mi bağırdılar, sınavla ilgili mi bağırdılar, kendi aralarında bir tartışmamı, sevgilileri yüzünden bir tartışma mı bunların hiç birini bilmiyorum. Ama ben onların başına bir şey gelmemesi konusunda ilgilileri uyarmaya çalışırım. Hiçbir yerde, zaten biz genç arkadaşlarımızın kötü muamele görmesini istemeyiz ama onlarda, hem kendi aralarında, hem siyasi iktidarla ilgili tartışmalarda daha seviyeli, daha anlayışlı daha saygılı olsunlar. Bu hepimiz için çok iyi olur. Hepimiz bu süreçleri yaşadık. Üniversitelerde protesto nasıl yapılır ben çok iyi bilirim. Ama şimdi benim tanık olduğum her hangi bir olay yok."



IA,FK(FK/SS)