Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milas’taki incelemeleri çerçevesinde, belediye tarafından ilçeye davet edilen çizgi roman ustası, illüstratör M. Kutlukhan Perker’in sergisini açtı.

Serginin açılışına Bakan Günay’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey katıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Burası Hacıali Ağa Konağı. Milas’ın sivil mimari örneklerinden birisi. Belediyemiz tarafından restorasyonu yapıldı. Burada kültürel faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bina ayrıca Turhan Selçuk Karikatür Evi olarak kullanılıyor. Sergilerimizi burada açıyor, geleceğin karikatüristleri burada yetiştiriliyor. Turhan Selçuk’u burada yaşatmaya çalışıyoruz. Kutlukhan Peker, bugün burada hem sergi açtı hem de buradaki çocuklarımızın gelişmesine katkıda bulunuyor" dedi.

Başkan Tokat’ın ardından mikrofona davet edilen Bakan Günay, konuşmasına Milas şivesiyle başlayarak, "Milas’a sık sık gelip durum. Milas’a her geldiğim de daha çok heyecanlanıyorum. Bildiğiniz gibi burada yüzyılın buluşu olarak adlandırdığımız bir kazı çalışmamız var. Bu çalışmaları her zaman yerinde incelemeye çalışıyorum. Milas’ı Türkiye’nin kültür turizminin en önemli merkezlerinden birisi haline getirmeye çalışıyoruz. Milas’ın üzerindeki bulunan tozunu alarak dünya mirasına katmaya çalışıyoruz. Bu sergi bizim için güzel bir rastlantı oldu. Değerli eserlere imza atan hemşehrimin sergisine katılmak beni son derece mutlu etti" diye konuştu.

Günay, Milas Belediyesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketini illüstratör M. Kutlukhan Perker’e verdikten sonra serginin açılış çanını çaldı. Daha sonra Gazipaşa Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay’ın okuduğu şiiri dinleyen Bakan Günay, muhtara sarılarak, "Ben böyle muhtar görmedim" diyerek tebrik etti.

PASTA KESTİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kestikten sonra Bakan Günay’a ikram etti. Günay, pastayı hem kendi yedi hem de çevresinde bulunan çocuklara yedirdi. Sergiyi gezen Bakan Günay daha sonra ilçeden ayrıldı.



OÇ(İÖ/CK)