İzmir'de bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı.

Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde yapılan açılış töreninde Bakan Günay'a İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve sanat dünyasından çok sayıda isim de eşlik etti. Ünlü tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü'ye, tiyatroya emeklerinden dolayı, 'Onur ödülü' verildi. Tanülkü ödülünü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın elinden aldı. Ödülünü alırken gözyaşlarına hakim olamayan Tanülkü, "Bu ödülü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü yitirdiğimiz tiyatro ustaları adına alıyorum" dedi.

Festivalin 'Emek Ödülüne' layık görülen tiyatro oyuncusu Bozkurt Kuruç ise, ödülünü Bakan Ertuğrul Günay'ın elinden aldı. Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun yakasında asılı olan 'Adalet İstiyoruz' yazısı dikkat çekti. 

EKSİKLİĞİ GİDERDİK

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen ve 17 Aralık tarihine kadar devam edecek festivalin açılışında söz alan Bakan Günay, festivalin açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Burada bulunmak büyük bir onur. Sayın Kuruç'u da yıllardır keyifle ve mutlulukla izledik. Bu ödülü almasından da çok mutlu oldum. İzmir uzun bir süredir sinema festivaline ara vermişti ve bunu başarmıştık. Homer'in kentinde de tiyatro festivalinin olmaması kabul edilemezdi. Bu eksikliği de giderdik. Anadolu'da 25 tiyatro açmış biri olarak da bu ödülü vermeye kendimi layık görüyorum" dedi.

 

EA (KÖ/RT)