Kumluca Belediyesi tarafından yapılan Gün-Ay Sahil Tesisleri'nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. Açılış törenine, Bakan Günay'ın yanı sıra eşi Gülten Günay, Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Günay, 25 yılı aşkın süredir Antalya sahilinden geçtiğini, bölgedeki gelişmeleri adım adım takip ettiğini söyledi. Son yıllarda özellikle Kumluca'da önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Bakan Günay, gelişmeler ve yatırımlarda yerel yöneticilerin önemli pay sahibi olduğunu belirtti. Türkiye'de demokrasi, ekonomik gelişmeler konusunda istikrarlı ve kararlı bir ilerleme yaşandığına da dikkati çeken Bakan Günay, "Koalisyonlarla, iç kavgalarla zaman kaybetmedik. Hizmet ürettik, milletin her kuruşunu yine milletin kesesine döndürmeye çalıştık. Sağlık, eğitim, kültür, turizm sektörlerinde Türkiye'yi dünya standartlarının üzerine çıkartmaya çalıştık" dedi.

'NUTUK ATMIYORUZ İŞ YAPIYORUZ'

Dünyada 200 ülke bulunduğunu, bunlardan 100'ünün turizmden pay aldığına değinen Bakan Günay, bu ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin gelen ziyaretçi sayısı bakımından bu yıl İngiltere'yi geçtiğini ve 100 ülke arasında 6'ncı sıraya yükseldiği vurguladı. Türkiye ekonomisinin turizmden milyarlarca dolar gelir elde ettiğine işaret eden Bakan Günay, şöyle dedi: "Turizmin Antalya'nın her köşesine yayılmasını, ayrıca iç Anadolu'ya doğru ilerlemesini istiyoruz. İnsanlarımız geçmişte olduğu gibi dünyanın başka coğrafyalarına işçi olarak gidip çalışmak yerine, başka coğrafyalardan ülkemize gelen insanlara en iyi hizmeti sunarak bulundukları topraklarda doysunlar. Annelerinden, babalarından, sevdiklerinden kopmadan, doğdukları topraklarda bereketli yaşasınlar. Galiba 19 Mayıs 1919'da Anadolu'ya çıkarken ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti kurarken Mustafa Kemal Atatürk'ün hayali de buydu. Şimdi ilk defa nutuk atarak değil iş yaparak, şiir söyleyerek değil doğrudan doğruya alanda çalışarak Atatürk'ün hayalini biz gerçek kılmaya çalışıyoruz.”

Tesislere kendi adının verilmek istediğini de hatırlatan Bakan Günay, bunu kabul etmediğini, güneş ve ayı simgelemesi amacıyla 'Gün-Ay' isminin verildiğini kaydetti.

3 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da 25 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 3 milyon liraya mal olan tesisin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın desteğiyle 9 ayda tamamlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, tesiste, aquapark, kadınlara özel yüzme havuzları, piknik, spor ve çocuk oyun alanları, kafeterya, düğün salonu, futbol, voleybol, basketbol sahaları yer aldığını belirtti.

Kumluca Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardınan Bakan Günay ve beraberindekiler, tesisin açılışını yaptı. Bakan Günay, tesisleri de gezelerek üniteler hakkında bilgiler aldı.



EK (SU/RT)