Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Elmalı İlçesi’ne yaptığı ziyarette tarihi Ömer Paşa Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra ilçedeki bir şarap fabrikasını ziyaret etti. Üretim tesislerini inceleyen Bakan Günay, fabrika sahibi Tarık Özkan'dan üretim kapasitesi hakkında bilgi aldı. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan Elmalı Kültür Merkezi'ni de ziyaret eden Bakan Günay, 2000 yılından önce yapılan kültür merkezlerinin mimarisini eleştirerek, "Çok yanlış yapılmışlar. Buna en güzel örnek içinde bulunduğumuz bina. Hiçbir işe yaramıyorlar" dedi.

Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Türbesi'ne geçen Bakan Günay, elektrikler kesik olduğu için karanlıkta dua etti. Abdal Musa Dergahı Başkanı Ali Eriş ve Tekke Köyü Muhtarı Mustafa Çalha türbe hakkında bilgiler verdi. Bakan Günay, burada yapılan cem törenini izledi, yerel sanatçıların seslendirdiği Abdal Musa deyişlerini dinledi. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Bakan Günay, dergahın ve köyün sorunlarının çözümüne destek vereceğini söyledi. Köylüler, ziyaret sonrasında Bakan Günay'a Hz. Ali portresi hediye etti.

Bakan Günay burada yaptığı açıklamada, "Abdal Musa, Anadolu’yu bizlere vatan yapan büyük isimlerden birisidir. Hacı Bektaşi Veli gibi, Hacı Bayram gibi, Yunus Emre gibi. Hepimiz onların mankıbelerini, efsanelerini, anlattıklarını dinleyerek yetiştik. Bir anlamda öz kültürümüzün, Anadolu kültürünün kurucularıdır. Hem Abdal Musa’da hem diğer erenlerde, ermişlerde gördüğümüz bir şey var. Hepsi çevresine barışı mesajı vermiştir. Bir arada yaşamanın erdemini öğretmeye çalışmıştır" dedi.



AA (SU/RT)