Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kepez Belediye Başkanı AK Parti'li Hakan Tütüncü'yü ziyaret etti. Tütüncü'ye gecikmiş bir ziyaret yaptığını söyleyen Bakan Günay, Tütüncü'nün herkes tarafından beğeniyle takip edilen projelere imza attığını aktardı.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Türkiye'nin Eurovision'a katılmama yönündeki kararıyla ilgili soruya, "Eurovision süreci Türkiye'de çok fazla abartılıyor" yorumunda bulundu. Avrupa'da bazı ülkelerin Eurovision'dan haberdar olmadıklarını öğrendiğini ve buna çok şaşırdığını aktaran Bakan Günay, "Sonra bunun doğal olduğunu, bizim tarafımızdan biraz fazla önemsendiğini, abartıldığını öğrenmiştim" diye konuştu.

Eurovision'un tamamen TRT'nin yönettiği bir süreç olduğunu kaydeden Bakan Günay şöyle devam etti:

"Öğrendiğim kadarıyla Avrupa'da halk katılımının derecelendirmeye katkı oranlarını düşürmüşler. Tabi bu bizim aleyhimize bir süreç. Çünkü biz Avrupa ülkelerindeki göçmen yurttaşlarımızdan destek alıyorduk. O yüzden TRT, sonuçların manipüle edildiğini düşündü galiba. Çok abartmamak lazım. Oylama sürecini düzeltirlerse, eskisi gibi yaparlarsa TRT belki yeniden değerlendirir. Ama Eurovision'a katılmamak demek Türkiye'nin sanat dünyasından çekilmesi anlamına gelmez. Tam tersine çok daha nitelikli sanat eserlerini biz dünyaya her zaman çıkarmaya çalışıyoruz."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, kızdığı BDP'li kadın milletvekilinin gençliğinde yaşadığı kötü olaylara göndermede bulunarak "Ben de olsam dağa çıkardım" şeklindeki sözleri hatırlatılan Bakan Günay, "'Ben de olsam' kısmı belki tartışılabilir, ama empati kurmak her zaman iyidir. Empati kurmak diyaloğun başlangıcıdır, her zaman iyidir. Bir vicdan taşıma işaretidir" dedi.



ÖÖ(HA/SS)