Manavgat'a giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında turizmcilerle bir araya geldi. Bakan Günay, Antalya'nın turizmdeki gelişmesiyle Türkiye'nin yüzünü ağarttığını belirtti.

Golf turizmini geliştirmek amacıyla Alanya ve Kemer bölgesinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bakan Günay, "Kongre, spor ve fuar turizmini yükseltmek konusunda özel gayretlerimiz devam ediyor. Ancak turizmi geliştirirken altyapıyı da tamamlamamız gerekiyor. 2012 yılında bütün imkanlarımızı altyapıya seferber edeceğiz. Denizi ve akarsuyu temiz tutmak için altyapı eksikliklerini bitirip sürdürülebilir bir turizm konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

SİDE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bakan Günay, restorasyon çalışmaları devam eden Tüke Tapınağı ve Side Müzesi'ni gezmek üzere Side’ye gitti. Sideli vatandaşların 'Side ilçe olmalı' pankart ve dövizleriyle karşılaşan Bakan Günay, Bakanlık ve şahsi olarak Side’nin mevcut şartlarından daha iyi şartlara getirilmesinden yana olduğunu belirterek, “Önümüzde bir yasa var ve çalışması devam ediyor. Benim bakanlığımla ilgili bir konuda değil. Dolayısıyla tam olarak içeriğini bilmiyorum. İleride önümüze gelecek ve bakıp göreceğiz. Biz bakanlığımız olarak turizmin göz bebeği olan Antalya ve Side’ye çok önem veriyoruz. Bu yıl turizmde dünyada 6'ncı olduk. Onun için biz Side’nin mevcut durumdan daha da iyi duruma getirilmesinden yanayız” diye konuştu.

Side Müzesi’ni de gezen Bakan Günay, ebru sanatı yapan üniversite öğrencilerinin sergisi ile liseli öğrencilerin resim sergisini gezdi.

BAKAN ’A 25’İNCİ YIL ŞARABI

Manavgat'ın ardından Kemer'e geçen Bakan Günay, turizmcilerle biraraya geldi. Kemer'e gelmeden önce Göynük’te, Göynük Belediye Başkanı tarafından beldede yer alan derede yapılması planlanan golf sahası tanıtılan Bakan Günay, orta refüjün üzerinden yolun karşısına geçmek isteyince, ortaya ilginç görüntü çıktı. Kemer'de Rose Residence Otel’de Kemer Otelciler Birliği (KETOB) tarafından düzenlenen toplantının sonunda Bakan Günay’a KETOB Başkanı Tayyar Gül, otelin 25’inci yıl şarabını ve Kemer Belediyesi Meclis üyesi Ramazan Kar’ın yazdığı ,'Dünden bugüne Kemer' kitabını hediye etti. 



KA,SY (HA/RT)