Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mevlana Müzesi'nin gelir kaynaklarının bir bölümünün Konya'ya aktarılacağını belirtti. Önümüzdeki dönemde gelir aktarması sözleşmesi imzalanacağını kaydeden Bakan Günay, şunları söyledi:

''Konya Mevlana Müzesi'nin gelirini önümüzdeki bir kaç yıl sadece Konya'nın tarihi eserlerine ayırmak üzere aramızda sözleşme gerçekleştireceğiz. Ama sadece bizim ayırdığımız kaynaklarla olmaz, yurttaşlarımızın katkıları, Özel İdaremizin, belediyemizin, Konya halkının desteği bizim için çok önemli. Konya 2 milyon civarında turist alıyor. Bunun 500 bine yakını yabancı ülkelerden geliyor. Türkiye'nin turizm potansiyeli içinde bu önemli bir rakamdır. Ama bu düzenlemeleri yaptığımı zaman yabancı ziyaretçi sayısının bir kaç misli artacağını taahhüt edebilirim. Ulaşım projeleri de gerçekleştiğinde Konya, Türkiye'nin önemli kültür duraklarından biri ve dünyaca bilinen merkezlerden birisi haline dönüşecek. Çatalhöyük'ü de bu yıl dünya mirası listesine almayı başaracağız."

Bakan Günay, Mevlana Müzesi'nde teşhir edilemeyen eserleri de ziyaret güzergahında yeni bir Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi yaparak orada sergilemeyi planladıklarını bu konuda da Konya Büyükşehir Belediyesi ile fikir anlaşmasına vardıklarını söyledi. 

MKY-HD(İA/SSA)