Bakan Günay, Demre'de tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Günay’a gezisinde Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Müzeler ve Anıtlar Genel Müdürü Murat Süslü, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt, Beymelek Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Güngör de eşlik etti.

Eşi Gülten Günay'ın da bulunduğu gezide Bakan Günay, önce Çayağzı yolundaki şifalı sularda incelemelerde bulundu. Daha sonra Myra Antik Kenti’nde geçen Bakan Günay, devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Myra-Andriake Kazıları Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Nevzat Çevik ve öğretim görevlisi Süleyman Bulut’tan bilgi aldı. Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Başkanı Başaran Ulusoy’u telefonla arayarak kazı ve restorasyon çalışmalarında kullanılmak üzere vinç istedi. Kazıda çıkan tiyatro maskları önünde fotoğraf çektiren Bakan Günay, cep telefonuyla da maskların fotoğraflarını çekti.

MYRA ANTİK TİYATROSU YENİ ASPENDOS OLACAK

İzmir'den başlayarak Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tarihi ve turistik yerlerde incelemeler yaptığını anlatan Bakan Günay, sürdürülen arkeolojik kazıları başarılı bulduğunu söyledi. Kazı çalışmaları için ayrılan ödeneklerin son yıllarda artırıldığını anlatan Bakan Günay, şöyle dedi:

"2012 yılında herhangi ödenek sıkıntısı çekmeksizin çalışmalar devam edecek. Yapılan çalışmalarla Demre Tiyatrosu tamamen ayağa kaldırılacak. Likya Bölgesi’nin en büyük ve en sağlam tiyatrolarından birisi. Restorasyon çalışmaları başladı. 2013 yılının mart ya da mayıs ayında sahnenin 1 ve 2'nci katları tamamlanacak. Elimizde Aspendos Tiyatrosu gibi yepyeni kültür ve sanat açısından son derece önemli bir mekan olmuş olacak."

PERGE RESTORE EDİLECEK

Perge Antik Tiyatrosu'nun da restore edileceğini kaydeden Bakan Günay, şunları söyledi:

"Bu çalışmalarımızı öteki tiyatrolarımızda da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Perge, bu açıdan çok önem taşıyor. Kaş’ta deniz görüntüsü olan küçük tiyatro bitti. Dış yüzeyini iyileştiriyoruz. Böylece antik tiyatrolar bizim kültür yaşamımızın bir parçası haline yeniden gelmiş olacak. Şartımız bu tür mekanlarda ses yükseltici araçlar kullanılmaması."