Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı tarihi Kayaköy yerleşim yerini ziyaret etti. Bakan Günay'a Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da eşlik etti. Bölgede köylülerle görüşen Günay, daha sonra Kayaköy'deki 2 tarihi kilisede incelemelerde bulundu. Mimarlar Odası temsilcileriyle görüşen Günay, bölgeyle ilgili projeleri hakkında bilgi aldı.

Kayaköy'ün ardından Tloss Antik Kenti'ne geçen Bakan Günay, burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kazı yapılan bölgelerde cep telefonu ile fotoğraflar çeken Bakan Günay, zaman zaman gazetecilerden hatıra fotoğrafı çekmelerini istedi. Kazı başkanı Prof.Dr. Taner Korkut, çalışmalar hakkında Bakan Günay'a bilgi verdi.

AKM YIKILMAYACAK

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Günay, gazetecilerin AKM'nin yıkılıp yıkılmayacağı yönündeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Burası en kısa zamanda sponsorların desteğiyle yenilenerek kullanılmaya başlanılacak. Yargı kararı nedeniyle buraya kaynak aktaramamıştık. Şimdi yeni baştan kaynak üretiyoruz. Ciddi sponsorluk girişimi var. Onunla ilgili gerekli açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak. Sponsorlar desteğiyle AKM sanatçılarımızın hizmetinde olacak."

Güneşli Köyü Merkez Camii'nde cuma namazı kılan Bakan Günay, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Fethiye Müzesi'ne gitti.