Kültür ve Turim Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’la daha önce 27 Kasım’a yetiştirileceği ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı belirtilen KOMER inşaatında incelemelerde bulundu. KOMER’in Doğu Akdeniz’de bir benzerinin olmadığını belirten Günay, “Burası bittiği zaman hepimizin iftihar ettiği Türkiye çapında bir tesis olacak. Efes Kuşadası Kongre Merkezi ismiyle hizmete girecek. Akıllı bina tabir edilen yüksek güvenlikli elektrik sistemi, kablosuz ses sistemi ile son teknoloji kullanıldı. Yani sıradan bir kongre merkezi değil. Bakanlığımız, TÜRSAB, Aydın Özel idaresi ve Kuşadası Belediyesi hep birlikte bunu tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl bitmeden burada görkemli bir açılış yapacağız. Açılışa sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız hangisi uygunsa onun katılımıyla açacağız. Belki uluslararası konuklarımız olacak. KOMER turizm potansiyelini harekete geçirecek. Bölgedeki konaklama tesislerinin kendilerini yenileme ve yenilerini yapma azmini verecek” diye konuştu.

OFLU HOCAYA SORUN

Tadilat ve restorasyonu yapılan Selçuk Müzesi’nde de incelemelerde bulunan Bakan Günay, Maya Takvimi’ne göre, Şirince’nin, kıyametin vurmayacağı iki yerden biri olduğunu söylentisinin hatırlatılması üzerine, “Hurafelerle uğraşmayın, bizi alet etmeyin lütfen. O soruyu Oflu Başaran Ulusoy’a sorun. Oflu hoca cevaplasın” dedi.

ULUSOY: DÜNYEVİ DAVALARA BAKIYORUM

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy da “Ben dünyevi davalara bakıyorum. Tevatürler hem hoş, hem doğru değil. Ama Allah’ın işine karışmak işime gelmiyor. 21 Aralık’ta dünyanın sonu olacaksa hiçbir şeyi alıp satmayalım. Kutsal kitaplarda böyle bir şey olmadığına göre ben böyle şeylere inanmıyorum. Yaradan’ın hesabına karışmamak lazım. Ama Şirince’ye gelmek isteyen varsa gelsin, otellerimizde kalsın. Beğenirlerse tamamen kalsın” diye konuştu.

İncelemeler sonrası Tarihi Çınar Balık Lokantası’nda balık ve yöresel yemekler yiyen Bakan Günay, partisinin düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere İzmir’e gitti.