Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Romanlar'ın yaşadığı Yenişenir'de içinde çocuk oyun alanı, iş atölyesi olan bilgisayar, takı ve İngilizce kurslarının verileceği Yenişehir Toplum Merkezi ve Çocuk Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Roman çocukların hem çalıp hem oynadığı gösterinin ardından konuşan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İzmir İl Müdürü Zekeriya Ertaş, merkez için 221 bin lira harcandığını belirterek, "Bu bölgenin ihtiyacı araştırılacak ve ona göre hizmet üretilecek. Gıda Çarşısı esnafının imkanlarından, hastaneden yararlanacağız, Bugün darbuka çalan bu çocuklar yarın bilgisayar mühendisi olacak. Biz bu çocuklara bu imkanları verebilmek için buradayız" dedi.

SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Roman çocuklarının dans etmenin yanı sıra okuyup mühendis olacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diye yola çıktık. "Biz birlikte İzmir'iz, Türkiye'yiz diye yola devam ediyoruz. Kimin evladı olursa olsun hangi bölgede olursa olsun bizim için önemli olan onun insan olması. Bu anlayışla yola devam ediyoruz. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız anlayışı ile büyük bir mücadele içindeyiz. Roman kardeşlerimizin onurluca yaşam mücadelesinde yanındayız. Sosyal konutlar yapılıyor. 2+1 konutlar Romanlar'a verilecek. İstiyoruz ki en iyi yerlerle yaşayın, istihdam eğitim imkanlarından yararlanın. Çocuklarımız okuyacak diploma sahibi olacaklar, konservatuara gidecekler doktor, mühendis olacaklar. Herkesin birinci sınıf vatandaş olması temennimiz. Hayat yüksek rekabetle akıyor. Herkes kendi içinde mücadele ediyor. Bilgili donanımlı bireyler olmanız bizim birinci vazifemiz. Sizlerle beraber kardeşler topluluğu olmak istiyoruz. Biz birlikte Türkiye'yiz diye çıktığımız yola 2023 vizyonunu birlikte selamlayalım diyoruz."

İZMİR'İN KAYBEDİLEN YILLARINI TELAFİ EDECEĞİZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in 15 yıldır zaman kaybettiğini öne sürerek, şöyle konuştu: "Bu binanın küçük olduğuna bakmayın marifeti çok büyük. Yenişehir'de gençlerimiz kızlarımız büyüklerimiz biraraya gelecek, konuşacağız, görüşeceğiz, dertlerimizi anlatacağız, birlikte çözüm üreteceğiz. Güçlerimizi birleştireceğiz. İzmir artık bu kadar zaman kaybetmeye tahammülü yok. İzmir'in biriken sorunlarını tek tek çözmeye karar verdik sizinle yola çıktık, sizinle başaracağız. Az önce yaşlılarımızın yaşadığı çok güzel bir tesisten geldik. Orada ne kadar güzel bir manzara var. Çocukları olan aileler ailesi olmayan ana baba şefkatine muhtaç olan çocuklara kol kanat germiş sahip çıkmış. Bir kadının yanına aldığı yavrunun annecim diye ona şefkatle sarılmasından daha büyük mutluluk var mı? İşte sosyal sorumluluk budur. Sosyal sorumluluğu bir bakanlık haline getiren bir başbakan var. 15 yıldır kan kaybetmeye devam ediyor bu kan kaybını sona erdirmek bizim boynumuzun borcudur. Bunun için '35 İzmir 35 proje' diyerek, yola çıktık. İnşallah değişimi hep beraber göreceğiz. İzmir'i kaybolan yıllarını telafi etmek ve yeniden başa güreşen Türkiye'nin en hızlı büyüyen kenti haline getirmek İzmir'i yeniden ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur."

ANADOLU OTİZM VAKFI'NI ZİYARET 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Alsancak'ta yeni açılan Anadolu Otizm Vakfı'nı da ziyaret etti. Vakıf Müdürü Nüvit Uyar, otizmde erken tanı ve ailenin bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Otizm için açılan okulların eğitmen kalitesinin geliştirilmesi için çalışma başlattık. İş okullarındaki kalitenin artırılması için çalışma yürütüyoruz. Otizmle ilgili sadece kurumsal bakım hizmeti almaları değil topluma dahil olma ve eğitime katılmaları, müzik resim ve spor gibi alanlarda desteklenmeleri gerekiyor. Bunun için özel eğitmen yetiştirmemiz gerekiyor. Erken tanı ve iş sorunlarını çözümü önemli" dedi.

Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, otistik çocuğu olan ailelerin 'biz öldüğümüz zaman çocuklarımız ne olacak' endişesi yaşadığını, bunun çözümü için çalıştıklarını söyledi. İki bakan daha sonra İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan'ı makamında ziyaret etti. Şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette Alphan, "Bu çocukların geride bıraktığı kardeşleri ve çocuklarına sahip çıkmak lazım. Ben İzmir'de 315 şehidin babasıyım. Bazı askerler şehitlik şartlarından yararlanamıyor. Şehitlik Yasası çıkarılsın. 2330 ve 1713 sayısı yasaların kapsamının genişletilmesini istiyoruz. Şehidin ikinci kardeşlerine ve şehit çocuklarına iş imkanı verilmesini istiyoruz" dedi.

ŞEHİT YAKINLARI İÇİN 19 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehitlerin sorunlarının çözümü için 19 maddelik düzenleme yaptıklarını Başbakan'ın bu yeni uygulamaları 18 Mart'ta açıklayacağını belirterek, şöyle konuştu: "Sekiz ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu ve yetki alanı genişletildi. Şehit yakınları da bize bağlandı. 70'e yakın mevzuatta şehitlik ve sosyal haklar konusunda karışıklık var. Bunu sadeleştirmek için çalışma yaptık. İki ay sürdü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında taslak çalışması yaptık. 18 Mart'tan önce Başbakan'ın kamuya açıklayacağı şekilde süreci hızlandıracağız. 19 madde var. Ulaştırmada seyahat kolaylığından, toplu konuttan daha çok yararlanmaya kadar çok konuyu içeriyor. Birçok hak veriliyor, birçok sorun çözülüyor. İstihdam sorunu var. Şehit olduğu zaman istihdam hakkı şehidin kardeşine veriliyor. Şehidin öldüğünde bebek olan çocuğu büyüdüğünde istihdam hakkından yararlanması için ikinci istihdam hakkını bu yasanın içine koyalım dedik. Evli ve bekar şehitlerin sayısını çıkardık. İkinci istihdamla ilgili aşırı bir sayı olmazsa maliye olarak bunu göğüsleyebilirsek yapacağız" diye konuştu. 

HERKES BİZE LAZIM 

Bakanlar daha sonra Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Şahin, "Teşkilatlara girdiğim zaman evime girmiş gibi hissediyorum. Gaziantep'te teşkilatı kurdum, her kademesinde görev yaptım. Güçlü bir aileyiz. Bu ailenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bu davanın gönüldaşı ve erleriyiz. Sekiz aydır çok gelmeye çalıştık ancak bugün gelebildik. Siyaset birlikte yapılan bir iş. Herkes bize lazım. Evimizi, gönlümüzü, yüreğimizi birbirimize açacağız. Muhafazakar demokrat kimliğimizle İzmir'i birleştireceğiz. Sizin hizmetkarınızız" dedi.

EVE GİDEMEDİĞİ İÇİN ÖYLE HİSSEDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakan Şahin'in 'Kendimi evimde hissediyorum' sözünü hatırlatarak, "Kendisi eve gidemediği için öyle hissediyor. Eve gitse 'buyurun kimi aramıştınız' diye soracaklar" sözleriyle espri yaptı.



ED (KÖ/RT)