Vücudunda işkence izleriyle gece yarısı sokakta dolaşırken polis ekibi tarafından bulunan ve devlet korumasına alınan 6 yaşındaki Ali'nin annesi 42 yaşındaki Halime Ege ve 5 yıldır nikahsız yaşadığı eşi Ömer Taner yakalanıp, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu özel ekip, ilçe genelinde araştırma yaparak, Ali'nin ailesine dün ulaştı. Ellerinde Ali'nin fotoğrafıyla mahalleleri dolaşan polisler, Emek Mahallesi'nde çocuğu tanıyan bir kişinin ifadesi üzerine gece saat 02.00 sıralarında Muradiye Mahallesi'nde anne Halime Ege ve nikahsız yaşadığı Ömer Taner'i bulundukları evde yakalayıp, gözaltına aldı.

EVE KAPATIP, DÖVÜYORLARMIŞ

Sorguya alınan ve psikolojisi yerinde olmadığı belirtilen Halime Ege ile nikahsız yaşadığı Ömer Taner, minik Ali'yi dövdüklerini kabul ederken, vücudunda sigara söndürüp, işkence yaptıkları suçlamasını reddetti. Halime Ege, Ali'nin bir ara nikahsız yaşadığı Durmuş Aksoy'dan olduğunu, 5 yıl önce ayrıldıklarını, garson olarak çalıştığı lokantada Ömer Taner ile tanışıp, yine nikahsız birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi. Ali'yi bırakacakları yer olmadığı için çalışmaya gittiklerinde eve kapattıklarını ifade eden Halime Ege, evde eşyayı kırıp döktüğü için şiddet uyguladıklarını kabul etti.

ÇOCUĞA EZİYET SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR

Nikahsız yaşadığı Ömer Taner'in minik Ali'yi artık evde istemediğini söyleyen Halime Ege, geçen cuma günü gece yarısı Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne götürüp, sokağa terk ettiklerini, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu gözyaşlarıyla anlattı.

Halime Ege ve Ömer Taner, sorgularının ardından, 'çocuğa karşı eziyet' suçundan sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklanıp, cezaevine gönderildi.


Şahin ÖZER/CEYHAN (Adana),



ŞÖ(BY/ESM)