Şanlıurfa’da mahalleler arasındaki futbol turnuvasını izleyen Bakan Faruk Çelik, gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılma sürecinde CHP’li milletvekillerinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ile birlikte fotoğraf çektirmesini değerlendirdi. Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Tutuklu bulunan gazeteci arkadaşımızın, Suriye’den kurtarılıp getirilmesi taktire şayan bir hareket ve davranıştır. Bunu kimin yaptığını sorgulamayız. Kimin ne imkanı ne gücü varsa, zorda olan, özgürlüğü kısıtlanmış olan gazeteci de olsa, bir vatandaş da olsa onu kurtarmak insani görevidir. Buna böyle bakmamız gerekiyor. Ama bu olayı siyasallaştırdığımız zaman CHP bu işin altında kalır. Yani kol kola olunacak başka lider mi yok dünyada? Ana muhalefete böyle bir diktatörle kol kola olmayı yakıştıramayız.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açlık grevlerinin sona erdirilmesi ile ilgili de gazetecilere değerlendirmede bulundu. Açlık grevlerinin Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine son bulduğunun belirtilmesi üzerine Bakan Çelik, “ Kimin çağrısı ben bilmiyorum. Ben işin sonuç boyutuna bakıyorum. Burada bir insanımızı dahi kaybetmememiz gerekiyordu. Böyle bir şekilde neticelenmesi sevindirici ama işin bu ötesi, perde arkasını yine terörle bağlantılı, yine çatışmalarla bağlantılı şekle dönüştürülüyorsa kendilerine yazık ediyorlar" dedi.



ÖP(ESM)