Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen Türk Belediyeleri Birliği'nin toplantısına katıldı. Toplantının ardından Afyonkarahisar Belediyesi Asfalt Şantiyesi'ni gezen Bakan Eroğlu, Türkiye'yi etkisine alan hava durumunu değerlendirdi. Yağışlı havanın pazar gününden itibaren sona ereceğini, ancak soğuğun devam edeceğini bildiren Eroğlu, buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı. Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Soğuklar devam ediyor. Yağış doğuya doğru kaymamaya başladı. Batı bölgelerinde herhangi bir yağış yok. Doğuda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Pazartesi sadece Rize tarafında yağış var. Salı günü yağış yok, soğuklar devam edecek. Buzlanma ve don bekleniyor. Çarşamba günü Batı ve Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor. Çarşamba'dan itibaren özellikle Samsun'dan başlayarak Rize, Artvin, Erzurum bölgeleriyle Hakkâri ve Şırnak tarafında bir miktar yağış bekliyoruz."

Afyonkarahisar- Ankara karayolunun da kar ve tipi nedeniyle kapandığını, gerekli çalışmaların yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Yola çıkmak için hazırlık yapan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Bakan Eroğlu, "Yola çıkacak vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Buzlanma tehlikesi var. Bir hafta, 10 gün daha dikkatli davranmak gerekir. Hatta zaruri bir ihtiyacı yoksa, vatandaşlarımızın kendi araçlarıyla yola çıkmaması lazım. Ama önümüzde suyu bol, güzel bir bahar var" diye konuştu.

Kar yağışıyla birlikte barajlardaki doluluk oranının da arttığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, Atatürk Barajı'nda en yüksek seviyenin yakalandığını kaydetti.