Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde katılacağı bayramlaşma töreni, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde askerleri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın ilçede yapılacak cenaze töreni nedeniyle ertelendi. Bayramlaşmanın cenaze töreni sonrasına ertelenmesi üzerine Bakan Eroğlu, Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Serban Beldesi'nde Kınık Köyü Taşkın Koruması, Serban Göleti Sulaması ev Rehabilitasyonu ve TOKİ tarafından Tarımköy'de yaptırılacak 55 konutun toplu temel atma törenine katıldı.

'EN ÇOK TESİS AÇAN BAKAN BENİM'

Bakan Eroğlu, belde girişinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Eroğlu, burada elini öperek bayramlaşan zihinsel engelli Tevfik Çakalgöz'e 20 lira harçlık verdi. Törende konuşan Eroğlu, temeli atılan tesislerin toplam maliyetinin 15 milyon lira olduğunu söyledi. Bakanlığının hizmetlerini anlatan Bakan Eroğlu, kendisi kadar tesis açmış bir bakanın daha dünyada olmadığını belirtti. Açtığı tesis sayısının 2 bini geçtiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Sadece İstanbul'a 600 tesis yaptık. Sırf Devlet Su İşleri'nde geçen yıl sonuna kadar 1128 tesis açtık. Bu sene sayıyı 1500'e tamamlayacağım" dedi.

'TÜRKİYE'DE GÖZLERİ OLAN ÜLKELER VAR'

Konuşmasında son günlerde artan terör olaylarına da yer veren Bakan Eroğlu, devletin sadece terör örgütü PKK ile mücadele etmediğini belirtti. PKK'nın Türkiye'de gözü olan devletlerin maşası olduğunu savunan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda ayakta kalmak için güçlü olmak gerekir. Çünkü bu toprakları kazanmak, işgal etmek için herkes gözünü açmış bekliyor. Çünkü Anadolu ve Trakya, dünyanın en stratejik merkezi. Dünyanın 'sıklet merkezi' burası. Dünyanın enerji koridoru buradan geçiyor. Dünyanın yönetileceği en önemli merkez. Dolayısıyla Türkiye'ye hakim olan bölgeye hakim olur. Bu bakımdan herkesin gözü ülkemizde. PKK'nın yaptıklarını 3- 5 çapulcu yapamaz. Hangi istihbarat teşkilatları PKK'yı eğitiyor biliyoruz. PKK'nın arkasında Türkiye'nin jeopolitik konumuna göz diken ülkeler var. Orada sadece PKK ile mücadele edilmiyor."

Bakan Eroğlu konuşmasının ardından beldenin en yaşlı insanı olan 85 yaşındaki Hatice Kılıç'ı ve engelli Tevfik Çakalgöz'ü yanına çağırarak birlikte tesislerin temelini attı. Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na da gözlerinin iyi görmediğini söyleyen Hatice Kılıç'ın muayene ettirilmesi talimatını verdi.