Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi'ni törenle hizmet açtı. Açılışta konuşan Bakan Eroğlu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle ilgili eleştirilere cevap verdi. Değişikliğin sivil toplum kuruluşlarıyla ortak yürütülen çalışma sonunda hazırlandığını anlatan Bakan Eroğlu, "Özellikle hayvanları öldürenlere ve işkence edenlere hapis cezası verilsin talebi vardı. Böyle durumlarda önceden sadece para cezası veriliyordu. İşte biz şimdi hayvana işkence eden, öldüren, tecavüz edenlere hapis cezası getiriyoruz" dedi.

HAYVANLARI KORUMA ALTINA ALIYORUZ

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikle oluşturulacak doğal yaşam alanlarında hayvanların ölüme terk edileceği eleştirilerine de cevap veren Bakan Eroğlu, sokaklarda bakımsız, aç ve susuz kalan hayvanların doğal alanlarda özgürce yaşayacağını söyledi. Hayvanlara doğal ortamlarındaki gibi yaşayabilecekleri alanlar oluşturmak için Orman Kanunu'nda değişiklik yaptıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Bu alanlarda hayvanlar serbestçe dolaşacak. Orada bakım hizmetleri, kısırlaştırma, küpeleme hizmetleri yapılacak. Hayvanların bu alanda kesinlikle aç, susuz, bakımsız kalmaması için planlamalar yaptık. Kanun tasarısı şu an komisyonda bekliyor. Tenkitleri göz önünde bulundururuz ama 'Bunları öldüreceksiniz' anlayışı yanlış. Biz kanunla ötenazi ve uyutmayı da yasaklıyoruz. Amacımız öldürmek değil yaşatmaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban 250 hayan kapasiteli barınağın açılışını yaptı. Bakan Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi'nin temelini de attı.