Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde leylak dikim törenine katıldı. Bakan Eroğlu'na, Afyonkarahisar Vali Vekili Adem Uslu, Ak Parti Milletvekili Halil Ürün, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak eşlik etti. Rehabilitasyon merkezini gezen Bakan Eroğlu, yemyeşil Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

Bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını aktaran Bakan Eroğlu, "Nasıl ki bütün Türkiye'ye su vermişsek, çorak hiçbir toprak bırakmadıysak, öyle yemyeşil yapacağız. Gelecek nesillere çok daha güzel bir Türkiye bırakmanın heyecanıyla, gayretiyle, şevkiyle çalışıyoruz. 5 yıllık bir seferberlik ve eylem planı hazırladık. Bu yıl bitecek. 23 milyon dekar alanı ağaçlandırma hedefi koyduk. Şu anda 24 milyon dekarlık alanı ağaçlandırdık. Bu büyük bir mutluluk" dedi.

Türkiye'de gelir getirici ağaç yetiştiriciliğini de teşvik ettiklerini belirten Eroğlu, şehirlerin güzelleştirilmesi için de adım attıklarını söyledi. Afyonkarahisar'da 2012- 2013 mevsiminde 100 bin leylak dikerek kentin görüntüsünü değiştireceklerini belirten Eroğlu, konuşmasının ardından hastane bahçesinde fidan dikip suladı.

Fidan dikiminin ardından vatandaşlara, mor renkli atkı ve leylak fidanı dağıtıldı. Dağıtım noktasından atkı ve fidan almak isteyenler izdihama neden oldu.



OB(SU/CK)