Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen 'Tanıtım ve Medya Başkanlığı İstişare Toplantısı'nda konuşan Bakan Veysel Eroğlu, gençlere tavsiyelerde bulundu. Gençlere kendilerine güvenmelerini ve çok çalışmalarını öğütleyen Bakan Eroğlu, Türk gencinin öğrenmeye her zaman aç olması gerektiğini anlattı. Partili gençlerden sosyal medyayı etkin kullanmalarını isteyen Bakan Eroğlu, "Sosyal medya çok önemli. Artık çağımız iletişim ve bilişim çağı. Sosyal medyadaki hadiseleri çok iyi tahlil etmek ve ona göre, gerekirse, insanları doğru istikamette yönlendirmek gerekiyor. Sosyal medyada, normalde çok uzun sürede yapacağınız etki ve bilgi paylaşımını, kısa sürüde yapabiliyorsunuz. Örneğin bir mesaj atıyorsunuz 300 bin- 500 bin kişiye aynı anda ulaşıyor. Sosyal medyada üstün olmak için sosyal medyayı iyi öğrenin. Dolayısıyla sosyal medyada, basın yayında mutlaka üstünlüğümüzü muhafaza etmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin bölgesel güç ve lider devlet hedeflerini gençlerin gerçekleştireceğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Türkiye'yi birlikte taşıyacağız. 2023'te 10 büyük ekonomi arasına girmenin yanı sıra ihracatımız 500 milyar dolar olacak. Kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak. Bunlar büyük hedefler. Biz bunları sizinle birlikte başaracağız" diye konuştu.

TARİHİNİZİ İYİ ÖĞRENİN

İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara da değinen Bakan Eroğlu, gençlerin bugünü anlaması için tarihi de iyi öğrenmelerinin gerekli olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın stratejik açıdan çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan ve birlik, beraberlik, kardeşliği iyi muhafaza etmekten geçer. Avrupalıların 1800'lerde ortaya attığı şark meselesini iyi öğrenin. İstanbul'u, Kudüs'ü ele geçirmeyi hedefleyen bu şark meselesi planını iyi idrak edin. Bunların bütün politikası 'böl, parçala, yut' prensibi olmuştur. Biz onların bütün planlarını alt üst edeceğiz" diye konuştu.

'SPİKER VE MUHABİR ARAMIZDAN YETİŞSİN'

Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu ise partililere seslenirken, "Görsel medya ve sosyal medyanın içinde yer alın. Medyada görevli spiker ve muhabir hep bizim aramızdan yetişsin. Çünkü bugün bu görevlerde bulunan büyüklerimiz de geçmişte farklı yapıların içinde bulundular" dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

İki gün sürecek toplantıya, yarın Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katılacak.



OB(SU/CK)