Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü başladığı temel atma törenlerine bugün de devam etti. Eroğlu, Çay İlçesi'ne bağlı Eber Beldesi'nde Regülatör ve Sulama Tesisi'nin temelini attı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, içinde bulunduğumuz haftanın Zafer Haftası olduğunu hatırlatarak, "Bugün çok mübarek bir gün. 90 yıl önce bugün şanlı ordumuz Atatürk ve silah arkadaşlarının talimatıyla Şuhut'tan Zafer Yolu'ndan Kocatepe'ye doğru hareket etmişti" dedi.

26 Ağustos'un aynı zamanda 1071'de Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin de yıldönümü olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, o tarihten günümüze Anadolu'da birlik ve kardeşliğin hâkim olduğunu belirtti.

MEHMETÇİK'İN KARŞISINA ÇIKAMIYOR

Terör örgütünün bu birlik ve kardeşliği bozmayı hedeflediğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Terör örgütünü lanetliyorum. Kanlı terör örgütü PKK, kahpece saldırıyor. Mehmetçik'in karşısına kahramanca çıkamıyor. Kahpe bir biçimde arkadan vurup güya zarar vermeye kalkıyor. Bunun arkasında bazı ülkeler var. Türkiye'nin muhteşem yükselişini hazmedemeyen bazı ülkeler bunları destekliyor. Silah ve teçhizat, cephane veriyor. İnşallah bu terör onları da boğacaktır. Bunlara lanet olsun. Kendileri, inşallah terör içinde boğulup yok olup gidecekler" diye konuştu.

KRALLIK YOK, HALKIN HİZMETKARIYIZ

Konuşması sık sık 'Barajlar Kralı Veysel Eroğlu' sloganıyla kesilen Bakan Eroğlu, "Krallık yok. Afyonkarahisar'ın, Türkiye'nin hizmetkârıyız. Hizmetkâr olmak bizim için daha büyük bir şeref" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün'ün de katıldığı törende, Eber Regülatörü ve Sulaması Tesisi'nin müteahhidi Mutlu Özsoy'la açılış tarihi konusunda pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu'nun isteği doğrultusunda tesisin bitirilme süresi, 2 yıldan 1 yıla çekildi. Bakan Eroğlu, temel atma töreninin ardından Çay İlçesi'ndeki bayramlaşma törenine katıldı.