Marmara Üniversitesi 2012 -2013 Akademik Yılı açılış töreni Haydarpaşa Kampüsü'nde yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. Bakan Eroğlu'nun üniversiteye gelişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet polisi kampüs içinde görev yaptı. Ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Öğrencilerin idari bölümlere girişine izin verilmedi. Törenin yapıldığı salonda da öğretim üyelerinin öğrencilere göre sayıca çoğluğu dikkat çekti. YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Şimşek törende yaptığı konuşmada, 2023 vizyonunu gerçekleştirecek gençlerin dünyayla özdeşleşmiş, en iki yabancı dil bilen gençler olması gerektiğini söyledi. En iyi yönetimin kendisini hissettirmeyen yönetim olduğunu belirten Şimşek, "Su akıyor. Bunun farkında değiliz. Suyun akmadığı, çöplerin toplanmadığı dönemleri biliyoruz.O zaman yönetimlerin farkındaydık" diye konuştu.

"HARÇLARIN KALDIRILMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUM"

Ardından kürsüye çıkan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hocalarımız şevkle yavrularımıza sahip çıkarak, onları geleceğe hazırlamalıdır. Kendilerine büyük hedefler koyarak çalışmaları gerekir" dedi. Kendisinin de eski bir akademisyen olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, harçların kaldırılması Bakanlar kuruluna geldiği zaman kendisi gibi diğer bakanların da bunu memnuniyetle karşıladığını ve hemen imzaladığını söyledi.

"İNGİLİZLERİ KOVDUK, BAŞARDIK"

"Biz de her şeyin en güzelini yaparız" diyen Bakan Eroğlu, gençlerin kendilerine güvenmelerini isterken, sözlerini "Amerika’sını da Almanya’sını da geçeriz" diye sürdürdü. İSKİ Genel Müdürlüğü için o zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başbakan Tayyip Erdoğan'dan teklif aldığı anlatan Eroğlu, "Teknik Üniversitesindeki hocalığım devam ediyordu. O zaman yabancı müşavirler vardı. İngiltere'deki yabancı müşavirlere 15 bin sterlin para veriliyordu. Su arıtma tesisleri çalışmıyordu. Biz hepsini kovduk. Kendimize has özel bir sistem kurduk. Hayal edilebilecek bazı başarılara imza attık" diye konuştu.

"BIYIKLARIMIZ O ZAMANDAN BERİ DURUYOR"

İSKİ Genel Müdürü olduğu zaman bir yıl gibi kısa bir sürede suların kesintisiz akacağı konusunda güvence verdiğini ve o zaman bazı gazetecilerle bıyığını kesmek üzere iddiaya girdiğini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çok şükür, bıyıklarımız o zamandan beri duruyor" diye konuştu .

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından üniversiteye dereceyle giren öğrencilere hediyeler verildi. Törenin ardından bir süre rektörün odasında dinlenen Eroğlu, yine geniş güvenlik önlemleri altında üniversiteden ayrıldı. Eroğlu'nun makam aracında kırmızı plaka yerine sivil plaka kullanması dikkat çekti.