Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki programını tamamlayarak Ankara’ya gitmek için yola çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mut'a da uğradı. Gezisine eşlik eden Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman’la birlikte muhtarlarla buluşan Bakan Eroğlu, sorunlarını dinleyip bir süre konuştu. Muhtarlara seslenen Eroğlu, ‘Bin Günde Bin Gölet Projesi’ne büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu projeyi, suyu varsa, jeolojik problem yoksa mutlaka yapın talimatı veriyorum. Hakikaten buradaki insanlar çok çalışkan ve gayretli. Bende Mut’a ayrı bir önem veriyorum. Bu projelerin hemen hayata geçmesi için gereken yapılacak" dedi.

'3 DİLİM KARPUZ, 3 MİLYON'

Köy muhtarlarının ikram ettiği kavun ve karpuzdan yiyen Bakan Eroğlu’ndan izin alan Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bir anı anlatmak isteğini söyledi. Akgün, “Osmaniye Milletvekilimiz Mehmet Kastal, MHP döneminde başlayan ama bitmeyen hükümet konağın tamamlanması için Cemil Çiçek’i Osmaniye’ye davet etmiş. 2003 yılında 3 milyon lira gereken iş için konuşulmadan önce Cemil Çiçek’in tabağına 3 tane köfte gitmiş. Cemil Çiçek tam yemeğe başlayacağı sırada Mehmet Kastal, 'Sayın bakanım, bu köftelerin tanesi 1 milyon. Yesen de 1 milyon, yemesen de 1 milyon' demiş. Cemil Çiçek de, ‘Ya Mehmet, bari yesek de daha sonra söyleseydin’ diye cevap vermiş" diye konuştu.

Bunun üzerine Orman ve Su İşleri Bakanı Mehmet Eroğlu da, “Ben şu anda 3 dilim karpuz yedim. 3 milyon lira oldu" diyerek güldü. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’ın da ilçede yapılması gerekenlere ilişkin bilgi verdiği Bakan Eroğlu, çözüm için genel müdürlere talimat verdi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Karaman'a doğru hareket etti.